Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Kungsgården börjar servera mat

Print Friendly, PDF & Email

STF Hotell & vandrarhem Kungsgården Långvind ger sig in i restaurangbranschen – nästan.

– Vi har börjat servera måltider till våra gäster året om genom samarbete med Ångersjöns wärdshus. Vi kan erbjuda halvdussinet kött- och fiskrätter med sallad, hemmagjord efterrätt, måltidsdryck och en överraskning till kaffet, berättar Agneta Bengtson för Långvind.com.

Kungsgården Långvind har haft gäster hela hösten och märker av att allt fler vill kunna få sig en bit mat på Kungsgården. Alla tycker inte om att laga mat på egen hand i gästköket eller hålla till godo med en kall hämtpizza.

– Det blir extra tydligt när Café Bränneriet, Borka Brygga och Restaurang Albertina har stängt för säsongen. Nu gör vi det möjligt att servera mat på Kungsgården utan att driva egen restaurang, vilket är svårt när man som vi är Sveriges minsta hotell och vandrarhem inom STF, säger Agneta Bengtson.

Bland rätterna Kungsgården Långvind erbjuder finns klassiker som filet mignon med klyftpotatis och rödspätta med pressad potatis. Men här finns också poucherad lax och västerbottengratinerad torskrygg med pressad potatis. På webbplatsen Långvind.com finns en sida om måltiderna, langvind.com/maltider.

Ångersjöns wärdshus har sedan en tid erbjudit utkörning av maträtter till Enånger. Nu utvidgar krögaren Bernt-Åke Orest detta till att omfatta även Långvindsbruk.

– Vi har ett bra samarbete med Kungsgården Långvind, där vi tillsammans kan erbjuda måltider, säger han till Långvind.com.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv