Kungsgården över drömgräns

STF hotell & vandrarhem Kungsgården Långvind har passerat en drömgräns, mer än 500 gästnätter.

– 528 gästnätter till och med november i år, 71 procent fler än förra året. Vi passerade definitivt en drömgräns med 500 gästnätter. Det kunde vi inte drömma om, när vi öppnade sommaren 2010 och hade 82 gästnätter det året, säger Agneta Bengtson till Långvind.com.

– Den här sommaren var otroligt bra och sedan har det fortsatt att komma gäster under hela hösten, framför allt under helgerna. Nu tror vi dock inte att det blir mer än någon enstaka gäst till i år, säger hon.

Kungsgården Långvind tar inte emot bokningar via nätet (online) 8 december–6 mars, men håller öppet för bokningar via telefon och e-post.

Kungsgården Långvind är det lilla boendet inom Svenska Turistföreningen (STF) – minsta hotell och vandrarhem bland STF:s närmare 400 hotell, vandrarhem, fjällstationer och fjällstugor. Men det är långtifrån litet mätt i gästnätter.

År 2012 hade Kungsgården Långvind 308 gästnätter jämfört med 164 gästnätter 2011 och 82 gästnätter 2010. Det betyder att nattgästerna ökade med 100 procent 2011, 88 procent 2012 och hittills i år 71 procent.

Jörgen Bengtson