Bröllopssvit

Kungsgården Långvinds gästrum och Långvindsbruks anrika miljö är en perfekt kombination för romantisk bröllopsnatt, komplett bröllop, enkelt bröllopsdagsfirande – på separat sida listar vi alla namn på bröllopsdagar – eller överraskning av din kärlek med något extra.

Bröllopssviten på Kungsgården Långvind – vi kallar den bröllopssvit även om den inte är ett grandiost hotellrum modell Grand Hôtel i Stockholm – är ett rum för brudpar, par som vill förnya vigsellöftet och ”vanliga” bröllopsdagsfirare. Vi erbjuder en romantisk miljö i naturskön omgivning med stämningsfull inramning i en unik hälsingegård och kungsgård i järnbruksmiljö från svensk stormaktstid.

Bröllopssviten Strömmen har fönster mot Långvinds ström och mot bruket, stort badrum, ett anslutande allrum med köksdel och en liten veranda/trädäck utanför Österhuset. Bröllopsrummet är särskilt uppbäddat med våra speciella bröllopslakan. Brudparet eller bröllopsdagsfirarna stiger in ett rofyllt och romantiskt rum med levande ljus och blommor, med stor flaska champagne (cava) och frukt på silverfat, med choklad, marsipan och andra godsaker i en etagär. Vi har också äkta fransk champagne av hög kvalitet som tillval – och naturligtvis alkoholfritt, mousserande alternativ.

På morgonen dukar vi upp frukost med guldkant. Frukosten är en lyxig buffé, som vi serverar i rummet eller i chambre separée på Kungsgården Långvind. Vi har också serveringstillstånd för champagne och annan alkoholhaltig dryck, som man kan vilja ha till frukost. Det går naturligtvis även bra att avnjuta frukosten i lantköket eller utomhus, några meter från Långvinds ström, där man kan inta sin morgonmat. Ni disponerar rummet till klockan 16 avresedagen.

Kungsgården Långvind ligger på Hälsingekusten/Jungfrukusten, nio minuter från E 4:an, mellan Glada Hudik och Söderhamn. Gården är centralt placerad i Hälsingland, på bekvämt avstånd från Hudiksvall, Söderhamn, Bollnäs, Ljusdal, Gävle, Sandviken och Sundsvall. Kungsgården Långvind ligger nära flera av Hälsinglands medeltida kyrkor, i Forsa, Hög, Idenor, Njutånger, Enånger, Trönö och Söderala. Det finns också rader av andra fina kyrkor och kapell i vår närhet, som Nianfors kapell.

Långvind i sig erbjuder tre helt olika typer av vigsellokaler, som gör att det finns lämplig lokal för alla typer av bröllop.

Bröllopspaketet består av
• rum med ljus från två väderstreck och fönster mot Långvinds ström
• härligt badrum
• dubbelsäng bäddad med våra speciella bröllopslakan
• blommar och levande ljus i rummet
• 75 cl champagne (cava) på silverfat
• frukt på silverfat
• choklad, marsipan och andra godsaker i etagär
• frukost med guldkant serverad på rummet, i chambre separée, i lantköket eller utomhus
• rummet disponerar ni till klockan 16
• möjlighet att uppgradera till äkta fransk champagne av hög kvalitet

Pris per person: se priser!
Rabatt för STF-medlem: se priser!

Betalning: kontokort, Swish eller kontant

Bokning via
e-post: info@langvind.com
telefon: 0650-822 33
mobil/sms: 070-660 55 60 (Jörgen Bengtson) och 072-160 21 00 (Agneta Bengtson)

Text och foto:
Jörgen Bengtson

Sidan uppdaterad 8 juli 2023