Olika vigsellokaler

Kungsgården Långvinds gästrum och Långvindsbruks anrika miljö är en perfekt kombination för bröllop, förnyelse av vigsellöfte eller platsen att tillbringa bröllopsnatten.

Kungsgården Långvind erbjuder en attraktiv bröllopssvit med dubbelsäng och speciella bröllopslakan, sittgrupp och stort badrum, fönster mot Långvinds ström och bruket, anslutande allrum med kök, en liten veranda/trädäck utanför och strömmen några meter bort, blommar och levande ljus, champagne (75 cl) och frukt på silverfat, choklad och andra godsaker i etagär, frukost med guldkant serverad på rummet eller chambre separée, rum som brudparet disponerar till klockan 16.

Långvind erbjuder tre helt olika typer av vigsellokaler, som gör att det finns lämplig lokal för alla typer av bröllop.

Långvinds kapell är ett charmerande, mer än 200 år gammalt brukskapell i hjärtat av Långvind. Det är sedan renoveringen, som blev klar 1978, Långvinds kulturella centrum.

Brukskapellet är fortfarande i bruk vid stora högtider som jul, midsommar (Johannes dödarens dag) och alla helgons dag. Kapellet är framför allt en sommarkyrka, med populära ”Musik i sommarkväll” varje lördag från helgen efter midsommar till slutat av augusti.

Kapellet är en populär bröllops- och dopkyrka.

Smedjan är en profan vigsellokal i brukets gamla klensmedja, som har gjort tjänst som vigsellokal.

Smedjan är vackert belägen vid Långvinds ström, med Kvarndammsfallet i bakgrunden och Kungsgården Långvind på andra sidan vägen.

Naturrum finns i olika former: under bar himmel på valfri plats, på udden i Långvindsbruk, på Kungsgården Långvind vid Långvinds ström, vid havet på många platser, i ruinerna från järnbrukstiden, på klapperstensfält från istiden, i naturreservaten Snäcken eller i andra naturmiljöer i Långvind.

Sidan uppdaterad 13 juli 2020