Långvind har
egen turistbyrå

Kommunens turistbyrå tar under året hjälp av lokala ”Infopoint”. Dessa ”infopunkter” fungerar som minituristbyråer i olika delar av Hudiksvalls kommun. Och till skillnad från kommunens turistbyrå är de bemannade. Folk från hotellet, gallerian, shoppingområdet, formgården eller livsmedelsaffären, som står värd för infopunkten, finns också på plats för att svara på frågor.

– Vi är enda infopunkt som är öppen året om i södra kommundelen, Enånger och Njutånger, och har nog fyllt den med mer information än någon annan minituristbyrå. Vi har flera gånger frågat efter extra fack, för att kunna ladda infopunkten maximalt. I år har vi utvidgad den till att innehålla drygt 30 broschyrer, säger Agneta Bengtson till Långvind.com

Infopunkten är inte bara fullmatad på framsidan, utan också lika späckad på baksidan.

Kungsgården Långvind fick sin infopunkt 2018. Redan då hade man den största virtuella turistbyrån på nätet för Hälsingekusten. Den finns på Langvind.com, främst under toppflikarna Se och Göra.

Agneta Bengtson driver med sin man STF hotell, vandrarhem och konferens Hudiksvall Kungsgården Långvind i kommunens sydöstra hörn. Förutom boende, ställplatser för husbilar och infopunkten, erbjuder Kungsgården Långvind annan service till turister: hyra av havskajak och cyklar, pilgrimsvandringar och dagsvandringar, guidade bruksvandringar och forntidsvandringar, medeltidskyrkovisningar och svampexkursioner.

Infopunkterna finns på följande platser i Hudiksvall 2021, som vi redovisar för staden och socknarna:

Delsbo
• Capricorn, Storgatan 13 
• Dellenbanan, Stationsgatan 9
• Delsbo centrum*
• Delsbo forngård*, Ås 106
• Hemköp, Edevägen 9
• Ica, Edevägen 5

Hudiksvall
• Best Western Hotel Hudik, Norra kyrkogatan 11
• Hotell Strandpiren, Sjötullsgatan 15
• Ica Maxi, Blockvägen 1
• Meskog*
• Möljen*

Bjuråker
• Avholmsberget
• Bjuråkers forngård*, Tå 110
• Handlarn, Ängebo 83 A

Enånger
• Kungsgården Långvind
• Ångersjöns rastplats*

Forsa
• Ystegårn Café & Bistro*: Hillsta 8

Rogsta
• Westsunds gård, Armöviken 20

Infopoint markerad med asterisk (*) är öppen enbart sommartid.

Långvind.com har haft flera artiklar om Infopoint: Infopoint/turistbyrå (26 juni 2021), Sommarturistbyråer på Hälsingekusten (18 juni 2021), Turistbyrån stängd Infopunkterna öppna (13 maj 2020), Långvind har ”minituristbyrå” (7 maj 2020), Hudiksvall har 15 ”minituristbyråer” (2 juni 2019),  Första ”Infopoint” på plats i Långvind (26 juni 2018), Ny turismsida för Söderhamn (15 september 2015) och Mer turistinfo i Söderhamn (15 februari 2015).

Text och foto:
Jörgen Bengtson

Nyheten uppdaterad 27 juni 2021