Boka boende på Kungsgården Långvind!

Sommarturistbyråer
på Hälsingekusten

Print Friendly, PDF & Email

Turistbyrån i Hudiksvall håller stängt. Kommunala Visit Glada Hudik erbjuder inte besökare ett personligt möte med service. Nu svarar besöknäringsorganisationen Destination Glada Hudik (DGH) med att öppna tre sommarturistbyråer på Hälsingekusten och en i Delsbo, totalt fyra nya så kallade Infopoint.

– Vi från näringen hjälper till att öppna och stänga de lokala mötesplatserna tillsammans med feriearbetande ungdomar, som bemannar dem, säger Agneta Bengtson på STF hotell, vandrarhem och konferens Hudiksvall Kungsgården Långvind.

I måndags öppnade hon mötesplatsen/Infopoint på Ångersjöns rastplats, belägen bredvid restaurangen. De tre andra finns på Medskog, Möljen och i Delsbo.

Långvind.com besöker centrala Hudiks Infopoint på Möljen, granne med Torget. Elias Jernberg bemannar sommarturistbyrån:

– Det har varit dåligt med folk hittills, är lite kyligt, säger han och ger delvis förklaringen till att turisterna uteblir: kyla och blåst.

Dagen före har tältet, som skulle husera material och personal, blåst sönder. I dag är det torsdag och blåsten håller fortsatt i sig.

Hudiksvalls kommun har – via Visit Glada Hudik –14 permanenta Infopoint med personal från den verksamhet som står värd för informationspunkten: hotell, livsmedelshall, köpcentrum eller liknande. Till detta kommer nu fyra sommaröppna och ferieskolungdomsbemannade Infopoint. Bakom satsningen står DGH och Cathrine Vennberg, som varit aktiv i DGH allt sedan dess bildande 2012.

Långvind.com har haft många artiklar om Destination Glada Hudik, Visit Glada Hudik och besöksnäringen på Hälsingekusten och landskapet/länet i stort: Turistbyrån stängd Infopunkterna öppna (13 maj 2020), Hudiksvall har 15 ”minituristbyråer” (2 juni 2019), Första ”Infopoint” på plats i Långvind (26 juni 2018), Turismorganisation i Hudik fyller fem år (5 april 2017),  Ny turismsida för Söderhamn (15 september 2015), Glada Hudik laddar (11 juli 2015), Hudik skärgårdssatsar (18 april 2015), Mer turistinfo i Söderhamn (15 februari 2015), Glada Hudik-bolag bildat (16 december 2014), Glada Hudik ny bokningssajt (12 december 2014), Hälsingekusten i fokus (5 december 2014), Höga kusten drar åt Hälsingland (26 oktober 2014), Upplev Nordanstig (27 januari 2014), Stort destinationssteg (13 mars 2013), Framgång Jungfrukusten (8 mars 2013), Turismsatsning i Glada Hudik (17 februari 2013),  Hälsingekusten på båtmässa (9 februari 2013), Turismsamling i Långvind (3 februari 2013), Visit Söderhamn (22 januari 2013), Turismsamling i Enånger (10 januari 2013), Glada Hudik turistdestination (11 december 2012), Turistbolag för Glada Hudik (16 november 2012) och Hälsingekusten i fokus (2 oktober 2012).

Text och foto:
Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv