Långvinds herrgård
till salu via mäklare

Långvinds herrgård är till salu. Allt sedan Långvinds bruks forna ägare – familjen Tottie – annonserade att de tänkte sälja den stora skogsfastigheten med åtskilliga tillhörande hus, har Långvinds herrgård varit till salu. Den tillhörde alltså inte skogsfastigheten, som familjen Tottie förra året sålde till Holmen Skog AB.

Dock har Långvinds herrgård inte funnits hos en svensk mäklare förrän nu. Sedan drygt två veckor finns Långvinds herrgård hos mäklarfirman Remax och på bostadsförsäljningssajten Booli.

Säljaren, Elina och Jonathan Mytnik, bjuder ut den 28 rum stora herrgården, med bostadsyta på 340 kvadratmeter, biytor på 999 kvadratmeter och tomt på 17 875 kvadratmeter.

Annonsen anger byggåret till 1896, trots att herrgården är nästan hundra år äldre. År 1896 är året då herrgården blev om- och tillbyggd.

Det finns inget pris angivet för herrgården, däremot en ”avgift” på 7 812 kronor per månad, som vi antar är driftskostnader.

Priset är öppet för förhandling, sa Elina Mytnik i en intervju med Sveriges Television den 18 oktober 2018, då fastigheten ännu inte fanns hos någon mäklare som Långvind.com kunde hitta.

Jörgen Bengtson