Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Enångerkiosken flyttar

Print Friendly, PDF & Email

Det som länge varit känt som Evas kiosk i Enånger lägger ner. Men på nyåret uppstår kiosken i huset bakom. Här bor Joakim Westlund, som 2014 köpte kiosken av Marie Kolbengtsson och Ingemar Sandehult.

Jocke Westlund öppnade kiosken den 28 april 2014, vilket Långvind.com skrev om samma dag, Ny ägare till Evas kiosk.

Evas kioskProblemet för Jocke Westlund (tredje från vänster i gänget som driver kiosken) och andra kioskägare är att kundunderlaget minskar över tiden. Det fick honom att efter en tid dra ner på öppettiderna kvällstid. Nu kommer nästa drag, för att överhuvudtaget kunna driva kiosk med tidningar, tobak, tips, lotter, frimärken, apoteksombud, lite livsmedel och liknande i ett litet samhälle som Enånger: flytt till mindre och billigare lokaler i eget hus.

– Kiosken blir kvar! Efter nyår flyttar vi till gula huset bakom nuvarande kiosken, säger Jocke Westlund.

– Jag räknar med att kunna erbjuda nästan allt som kiosken har i dag. Jag kommer att öppna tidigare på mornarna, klockan 8, före affären, och stänga klockan 21, efter affären, men hålla stängt mitt på dagen. På helgerna blir det förmodligen öppet 15–20, skriver han på kioskens facebooksida.

Från årsskiftet får kiosken det passande namnet Jockes bakdörr, med egen ingång från gaveln mot Militärvägen.

Långvind.com har i samtal med Jocke Westlund fått höra att förändringen och flytten var på gång. Nu är det klart, när förändringen blir verklighet. Han räknar med att ha i stort sett samma sortimentet som i dag.

Den stora skillnaden är att kiosken inte längre kommer att vara spelombud och ombud för DHL, som flyttar pakethanteringen över vägen till Coop. Däremot fortsätter kiosken att vara ombud för Bussgods pakethantering, Apoteket AB och Postnord.

Jocke Westlund konstaterar på facebooksidan för kiosken att ”kioskbranschen befinner sig i kris i hela landet. Kioskdöden är ett etablerat begrepp. Nyligen har både kiosken i Forsa och Oxtorgskiosken i Söderhamn lagts ned. Kiosken i Enånger lär vara en av mycket få på landsbygden i Hälsingland”.

– Nu kommer det trots allt att finnas en kiosk kvar i Enånger. Det känns roligt att ta ett nytt steg. Jag tror det blir bra och jag hoppas att du slinker in genom Jockes bakdörr, skriver Jocke Westlund den 17 november 2015.

Jörgen Bengtson
Foto: Evas kiosk


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv