Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

”Mycket bra höst”

Print Friendly, PDF & Email

– Vi har haft en mycket bra höst med många gäster av typen ”Byggare Bob” och ”Handelsresande Harald”. Vi har aldrig haft en så bra november månad tidigare, säger Agneta Bengtson på STF hotell och vandrarhem Kungsgården Långvind till Långvind.com.

Kvarndammen aug 15Hon driver sedan 2010, tillsammans med sin man, ett litet hotell och vandrarhem i Långvindsbruk. Under sommaren är det fullt av ”vanliga turister”. Denna höst har en ny typ av gäster, affärsresenärer, fyllt rummen. Bilden visar ett av de fyra gästrummen, Kvarndammen.

Varför har ni fått fler affärsresenärer?

– Jag tror att de uppskattar ett boende i familjär form, där de har ett kök de kan ordna middag i, en fyllig frukost vi ställer fram, stora gästrum med skönas sängar och supersnabbt internet och en lugn miljö, säger Agneta Bengtson.

Hur skiljer sig gästerna åt under olika säsonger?

– Vi hade en rekordsommar med fulla rum från midsommar till och med tredje veckan i augusti. Men då är det nästan bara privatpersoner och de bor nästan alltid två- eller flerbäddsrum. Under hösten har det varit byggnadsarbetare i vid bemärkelse, handelsresande och andra ”yrkesboende”, som nästan alla bor i enkelrum, säger hon.

Har hösten 2015 skiljt sig från tidigare höstar?

– Ja, absolut, vi har haft mycket gäster under hela hösten. I november har det i stort sett varit fullbokat under veckorna och sedan har vi haft privata strögäster under helgerna.

Blir 2015 ett nytt rekordår för Kungsgården Långvind mätt i gästnätter?

– Ja, vi har redan fler gästnätter än för helår 2015. Men vi vill inte gå ut med några siffror förrän vi kan summera hela året och jämföra det med 2014 och tidigare år.

Har branschen i helhet ökat under 2015?

– Ja, jag tror det. Det blir intressant att på nyåret få siffrorna för hela året och jämföra dem med tidigare år.

text och foto:
Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv