Ny ägare till Evas kiosk

I dag öppnar Evas kiosk, Enånger, i ny regi. Joakim Westlund tar över efter Marie Kolbengtsson och Ingemar Sandehult. När paret – som också driver Enångers bed and breakfast – ville sälja, var det många som oroade sig för att Evas kiosk skulle stänga för gott.

Paret Kolbengtsson-Sandehult har investerat rejält i Evas kiosk, byggt om butiken, förnyat innehållet och även börjat sälja helt nya produkter som gas. Problemet var att tiden inte räckte till för att driva Evas kiosk, Enångers B&B och sköta ”vanliga” jobb. Paret fortsätter dock med Enångers B&B, som blivit en framgång.

Joakim Westlund är känd som journalist på HT och Söderhamns-Kuriren och deckarförfattare. Efter tiden på tidningarna sadlade han förra året om till företagare med bland annat föreläsningar. Nu lägger han också in kioskverksamhet i egna bolaget Enangus AB.

Han har haft en kapplöpning mot tiden för att få allt på plats, där kortläsaren var ett osäkert kort. Men allt ser nu ut att vara på klart till öppningen i dag.

– Kvällens inventering tillsammans med Marie och Ingemar (som nu lämnar över kiosken) gick över förväntan smidigt. Dessutom lyckades vi direkt installera och få igång kortläsaren, skrev han på söndagskvällen på sin privata facebooksida.

Jörgen Bengtson