Ångersjön öppnar igen

Onsdag 13 maj öppnar Ångersjön mat & vildmarkscamping igen, efter drygt sex månaders stängning. Ny arrendator är Dan Thörnros, 47 år, från Bergvik, Söderhamn.

Han har 30 års erfarenhet som krögare, kock och campingägare. Han kommer ursprungligen från Bollnäs, lämnade landskapet i unga år och är nu hemvändare, om än inte till samma plats där han föddes och växte upp.

Dan Thörnros kommer själv att arbeta i restaurangen och campingen. Han annonserar efter kock/kokerska och serveringspersonal.

Dan Thornros

Han satsar rejält, inte bara på restaurangen, utan också på att utvidga med konferensverksamhet och gärna större camping. Dan Thörnros ser stora utvecklingsmöjligheter för Ångersjöns mat och vildmarkscamping.

Ångersjöns webbplats Angersjon.se säger inget om vare sig den nya arrendatorn eller planerna. På restaurangens nya facebooksida, Ångersjöns Mat och Vildmarkacamping, kan man dock i små steg följa den nya restaurangens framväxt.

Att Ångersjöns återöppnande är efterlängtat, råder det ingen tvekam om. Trots att Dan Thörnros facebookinlägg är få – och än så länge anonyma – har sidan redan 321 ”gilla”. Menyn kommer bland annat att innehålla varmrökt pepparlax, grilltallrik med ”bra korv, långkokt grillad bringa och kalventrecote, rostad vitlöksmajjo, coleslaw och strips” och hamburgare på högrevsfärs. Fast på premiärdagen och under Kristi himmelsfärdshelgen är dragaren kaffe och bulla för tio kronor.

Långvind.com hade nyheten Ny krögare till Ångersjön den 20 april 2015, dock utan att då veta så mycket om nya arrendatorn.

Ett tag såg det ut som om ingen av Enångers tre restauranger skulle få krögare i år. Nu är alla pusselbitar på plats. Ångersjöns restaurang blir den som öppnar först, 13 maj. Morsdagshelgen, vilket borde innebära 30 maj, öppnar Restaurang Borka Brygga med nya restauratören Stefan Fernlund, som dock inte har någon webbplats ännu men väl facebooksida. Den 12 juni är det dags för Tess Fredriksson att öppna Café Bränneriet i Långvindsbruk, med läcker webbplats sedan mer än en månad men ingen facebooksida.

Jörgen Bengtson

Foto: Ångersjön mat & vildmarkscamping