Kungsgården öppnar kafé

Långvindsbruk får ett nytt kafé i sommar på Kungsgården Långvind! Men det blir inget storstilat kafé, utan snarare ett enkelt pop-up-kafé, som håller öppet när värdparet för hotellet och vandrarhemmet med samma namn är hemma.

– Vi räknar med att hålla Kafé Kungsgården Långvind öppet under vår högsäsong från slutet av juni till början av augusti, men bara när min man Jörgen eller jag är på plats. Vi kommer att tala om när det är öppet, ”Kafféet öppet”, på vår webbplats och med skyltar vid vägskälet till Långvind och uppfarten till Kungsgården Långvind, säger Agneta Bengtson till Långvind.com.

Kungsgarden kafe

Det som bespetsar sig på ett omfattande kafésortiment med massor av hembakat, kommer att bli besviken.

– Det blir smått och gott. Vi kommer att servera kaffe, espresso och bryggt te av olika sorter, läskedrycker, festis och färskpressad juice. Till spis blir det en liten assiett med hembakat, chokladkaka med vaniljglass, lite godsaker och någon smörgås. Vi kommer även att ha några olika glassar. Och vem vet, kanske blir det någon överraskning utöver detta, säger Agneta Bengtson på STF hotell och vandrarhem Kungsgården Långvind till Långvind.com.

Kungsgården Långvind har tidigare arrangerat två lopp-, kuriosa- och hantverksmarknader med kafé (bilden är från 2014 års kafé). Det blir inga marknader i sommar, men väl ett enkelt kafé.

– Vi kommer inte att bulla om som vi gjort tidigare på dessa kaféer. Å andra sidan blir det fler än två kafédagar, säger Agneta Bengtson.

text och foto:
Jörgen Bengtson