Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Vandringspaket i Långvind

Print Friendly, PDF & Email

Vandringspaket för utländska turister, men naturligtvis även för inhemska. Det satsar STF hotell och vandrarhem Kungsgården Långvind på.

För utlänningar är det vi svenskar tycker är vardagsmat exotiskt: skogar, sjöar, hav, stränder, grusvägar, öde bygder, byar och små samhällen. Vår natur lockar holländare, belgare, tyskar och britter.

– Vi har tagit fram ett vandringspaket med två dagsvandringar och övernattningar, där vandraren har Kungsgården Långvind som bas, där de äter frukost med guldkant på morgonen och får med sig både lunchpaket, karta och tips för dagens tur, säger Agneta Bengtson på STF Kungsgården Långvind till Långvind.com.

vandring

STF Kungsgården Långvind deltar i ett projekt under Region Gävleborg, som syftar till att ta fram ”exportmogna produkter”. Kungsgården Långvind är, med sitt boende och sina många paket, ett bra exempel på produkter som kan bli ”exportmogna”, tycker Region Gävleborg. För Kungsgården Långvind handlar det främst om vandrings- och cykelturism.

Cykelpaketet har Långvind.com skrivit om tidigare, Satsning på cykelpaket (1 mars 2015). Det är ett samarbete mellan Kungsgården Långvind och Region Gävleborg och Sweden by Bike. Cykelpaketet består också av två dagar, som det sedan går att bygga på med ytterligare dagar.

Vandringspaketet har samma upplägg. Den som vill vandra, kan göra det i två till fyra dagar.

– Vi har tagit fram fyra dagsvandringar på ungefär 15 till 22 kilometer per dag och med varierande karaktär på vandringarna. Om någon vill vandra fler än fyra dagar löser vi det, säger Agneta Bengtson.

”Dra till Hälsingland på vandringspaket”, manar Kungsgården Långvind och presenterar dagsetapper till Långvinds fritidsområde–Korsholmen, Skärså, Norasjön och Storhamn på nordöstra Fäbodön (Korsholmen).

Text och foto:
Jörgen Bengtson

Sidan uppdaterad 24 mars 2015


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv