Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Satsning på cykelpaket

Print Friendly, PDF & Email

STF hotell och vandrarhem Kungsgården Långvind satsar på cykelturism i samarbete med Region Gävleborg och Sweden by Bike.

Region Gävleborg vill få fler ”exportmogna produkter” till den europeiska marknaden. STF Kungsgården Långvind är, med sitt boende och sina många paket, ett bra exempel på produkter som kan bli ”exportmogna”.

Det som lockar holländare, belgare, tyskar och britter till Sverige är vår natur. För många är cykel och vandring naturliga sätt att upptäcka Sverige på. Kungsgården Långvind erbjuder fyra cykelpaket och snart också vandringspaket.

Cyklar

Det mest omfattande cykelpaketet utgår från Kungsgården Långvind och erbjuder sju olika dagsturer, där cyklisten startar och återvänder till Långvind varje dag. Cyklisten bestämmer själv hur stor cykelpaketet ska bli, från två till sju dagar eller mer.

”Dra till Hälsingland på cykelpaket”, manar Kungsgården Långvind och presenterar dagsetapper på två till sex mil.

De dagliga cykelturerna går till destinationer som Långvinds fritidsområde och Korsholmen, Skärså och Norrala, Enånger och Borka, Trönö och Lindefallet, Norrala och Unesco-världsarvsgården Erik-Anders samt Enånger-Njutånger och Iggesund.

Utöver dessa turer, som alla bygger på att Kungsgården Långvind är bas för turerna, erbjuder Kungsgården Långvind en tur som tar besökaren till alla världsarvsgårdar i Hälsingland samt en större och en mindre tur på Hälsingekusten.

– Vi tror mycket på cykelturer och cykelpaket. Vi märkte av intresset i slutet av förra sommaren, när vi började hyra ut cyklar. Nu satsar vi på flexibla paket, där man börjar och avslutar dagens på Kungsgården Långvind och kan variera antalet cykeldagar från två till sju dagar. Paketet inkluderar boende, frukost med guldkant, cykel, personliga cykeltips, lunchpaket och kvällsfika, säger Agneta Bengtson på STF Kungsgården Långvind.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv