Boka boende på Kungsgården Långvind!

Ungdomsgård till Enånger?

Print Friendly, PDF & Email

Enånger kan åter få en ungdomsgård. I ett inlägg på Enångers facebookgrupp startade en grupp föräldrar ett upprop för ”Ungdomsgård till Enånger”. Den har nu rönt uppmärksamhet i Hudiksvalls Tidning, som i dag har ett reportage om tanken på ungdomsgård, Hopp om ungdomsgård i Enånger.

Gruppen har två förslag på lämplig lokal för ungdomsgård: Hälsinglands sparbanks tidigare lokal eller en lokal i Enångers skola som står tom sedan högstadiet upphörde. Enångers facebookgrupp är sannolikt den största lokala facebookgruppen i kommunen utanför Hudiksvall, med över 700 medlemmar. Det imponerar för en tätort, som enligt befolkningsstatistiken har 642 invånare.

Enånger hade tidigare en egen ungdomsgård, Uggis. Andra mindre tätorter i Hudiksvall som Näsviken har kvar sin ungdomsgård. Enångers närmaste ungdomsgård finns i Iggesund, två mil bort.

Gruppen som arbetar för att Enånger åter ska få en egen ungdomsgård hoppas på kommunens stöd. Målet är en verksamhet, som är öppen helger och en vardag i veckan samt har minst en vuxen närvarande.

Enånger har sedan december 2013 en aktiv byagrupp, Enångers bygderåd, som vill bryta den nedåtgående trenden och utveckla Enånger. Långvind.com har tidigare skrivit om denna grupp och motsvarande grupp i Lindefallet: Aktiva byagrupper i Enånger (13 april 2014) och Samling för Enånger (7 april 2014).

Jörgen Bengtson

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv