Boka boende på Kungsgården Långvind!

Kungsgården för elbil

Print Friendly, PDF & Email

– Här kan du tanka elbilar, elmopeder och elcyklar, säger Agneta Bengtson på Kungsgården Långvind till Långvind.com.

Kungsgården har en laddplats för motorfordon och är villig att satsa på flera och kraftfullare laddställen.

Satsningen på el för motoriserade gäster är något som Svenska Turistföreningen (STF) uppskattar. Jörgen Bengtson – som tillsammans med Agneta Bengtson är Kungsgårdens värdpar – tog upp frågan med STF centralt. I senaste numret av STF:s tidskrift Turist finns Kungsgården Långvind med på en dryg halvsida under rubriken ”Hållbart boende: Bädd, frukost och eluttag”.

Jörgen Bengtson efterlyser en särskild symbol för ”laddställe/laddstolpe” i STF:s katalog, webb och app. STF hotell och vandrarhem Kungsgården Långvinds satsning på elladdare är en del av anläggningens gröna profil. Kungsgården Långvind är miljöcertifierad enligt Green Key (Gröna nyckeln) sedan flera år. Han vill göra laddställen till en del av STF:s miljöprofil.

– Det borde vara en självklar del av STF:s hållbarhetsprofil. På sikt bör en laddstation ingå i kraven på den anläggning som vill bli miljöcertifierad inom STF, säger han till tidningen Turist.

På marknaden för laddstolpar finns även laddboxar för privatpersoner, som ger tio gånger snabbare laddning eller mer och ökad säkerhet.

– Vi är öppna för att investera i en kraftfull laddbox för bilar, säger Agneta Bengtson till Långvind.com.

Hudiksvall fick sin första laddstolpe för elbilar i slutet av september, Första laddstolpen i Hudik. På Hälsingekusten och Gästrikekusten finns också laddstolpar i Söderhamn och Gävle.

Jörgen Bengtson

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv