Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Säsongstart i Långvind

Print Friendly, PDF & Email

Midsommarhelgen går startskottet för Långvindsbruks sommarsäsong: Bränneriet slår upp portarna, Långvinds kapell öppnar och Kungsgården Långvind startar sitt omfattande sommar- och höstprogram med bruksvandringar.

Bränneriet öppnar i dag på midsommardagen. Restaurangen slår upp portarna till Bränneriet och Kolhuset klockan 14. Klockan 18 bjuder restauratören Caroline Åkesdotter med medarbetare upp till dans med John-Sunes i Bränneriet. Vi presenterade den nya krögaren i artikeln Bränneriet bjuder till dans (19 juni 2014). Det blir musik varje torsdag plus ytterligare några evenemang med musik och intressanta personligheter.

Långvinds kapell – som i år fick ställa in påskaftonsmässan – öppnar för i år på söndag klocka 17 med gudstjänst, kapellstämma och servering efteråt. Sedan följer Musik i sommarkväll med kyrkkaffe alla lördagar 28 juni–23 augusti klockan 18, med avslutande ljusgudstjänst 30 augusti klockan 19.30.

STF hotell & restaurang Kungsgården Långvind har ett omfattande sommar- och höstprogram, som startar med bruksvandringar på söndag. I år är vandringarna nästan dubblerade i antal och lätta att komma ihåg: söndagar 22 juni–17 augusti klockan 15–17.30. Under drygt två timmar leder Jörgen Bengtson en natur- och kulturvandring genom den gamla bruksmiljö, med besök i kapellet och museet. Vandringen avslutas med kaffe, smörgås och kakor på Kungsgården Långvind.

Förutom bruksvandringar, erbjuder Kungsgården Långvind också en rad andra evenemangpilgrimsvandringar, forntidsvandringar till Hedningahällan och i Boda bruk, skärgårdsturer till Bålsön, Olmen, Kråkön och Agön i samarbete med Hudiksvallsbygdens församling, kyrkovisningar av Enångers gamla kyrka, lopp-, kuriosa- och hantverksmarknad med kafé, klassisk engelsk afternoon tea samt svampexkursion. Till detta kommer en rad paket samt uthyrning av cyklar och kajaker.

Alla aktiviteter i Långvind finns på ett särskilt kalendarium, www.langvind.com/kalender-2014. Vi uppdaterar kalendariet i takt med att nya evenemang tillkommer eller gamla blir ändrade.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv