Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Midsommar i blåst

Print Friendly, PDF & Email

Regnet håller sig borta, men inte blåsten. Därför blev det ett midsommarfirande i Långvinds fritidsområde med många täckjackor på och färre deltagare än vanligt. Långvind.com räknar till cirka 400 midsommarfirare.

Även om solen inte lyser över Långvind i år, så lyser glädjen i barnens ögon, när de dansar runt stången, tävlar och äter korv och glass

Lekledaren för fjärde året, Eva Estberger, leder som vanligt dans, lekar och tävlingar med bravur.

Firandet är lika snabbt över som det börjar. Inom loppet av 1,5 timmar är midsommarstången och sommarbutiken världens centrum för dem som är där. I år är det fem tävlingar, som engagerar barn och föräldrar. Efter det följer rafflande dragkamp, först för småfolk och sedan för vuxna.

– Väldigt lyckat, summerar Eva Estberger för Långvind.com.

Hon såg också till att alla med krans i håret fick var sin kola.

Ordföranden för Långvinds samfällighetsförening, Torbjörn Englund, går runt och minglar med medlemmar och tillresta. Även han är mycket nöjd med firandet, kylan till trots. Ett bevis på det är att lotterna är slutsålda långt innan firandet är över.

Långvind.com försöker flera gånger att få en pratstund med Mikael Pettersson, som driver sommarbutiken sedan nio år. Men det är lång kö i butiken hela tiden. Korv- och glassförsäljningen utanför butiken går så bra att korven tar slut innan firandet är över.

– Vi har sålt mindre än förra året. Vädret lockade inte, säger Mikael Pettersson, som ändå är nöjd med försäljningen.

Mikael Pettersson är som vanligt full av nya idéer. Nästa vecka drar han igång pizzaförsäljning!

– Beställ pizza före elva och hämta i sommarbutiken vid ettiden. Sedan kan du äta den här på terrassen eller hemma, säger han.

Pizzorna kommer från Enångers pizzeria. Någon i sommarbutiken hämtar pizzorna i samband med att man hämtar kvällstidningarna i Enånger mitt på dagen.

– Lunchpizza i Långvind, summerar han.

Det är mycket möjligt att det blir pizzor även under resten av dagen. Mikael Pettersson tittar på möjligheten att grädda färdiglagad pizza i butikens varmluftsugn.

– Jag ska testa att baka egna pizzor, säger han.

En annan idé är att erbjuda gratis trådlöst internet till den som använder Facebook, för att på så sätt få lite gratisreklam för Hälsingekustens enda fullsortimentssommarbutik.

Midsommar är helgen då fastboende, fritidsboende och hemvändare möts. Långvind.com träffar många Långvindsbor, som vet att midsommarafton är en säker mötesplats. Efter det traditionella firandet, som är över strax efter 16.30, tar Långvinds centrum paus. På kvällen väntar dans på sommarbutikens altan, med Micke Pettersson som dj.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv