Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Bränneriet bjuder till dans

Print Friendly, PDF & Email

Det såg länge ut som om Café och restaurang Bränneriet i Långvindsbruk skulle vara stängt i sommar. Men på midsommardagen öppnar Bränneriet, med skånskan Caroline Åkesdotter som krögare. På premiärdagen bjuder hon upp till dans.

– Det blir midsommardagsdans med John Sunes, berättar hon för Långvind.com.

Naturligtvis blir det också mat denna dag och framöver. Menyn för säsongen är inte helt klar än, men hon lättar på förlåten.

– Det blir tårt- och kakbuffé under dagen och en liten meny med fisk i alla dess former, säger Caroline Åkesdotter och börjar räkna upp godsakerna, som också rymmer en och annan rätt från landbacken: stekt strömming på hälsingeruta, tunnbrödskorg med skogssvampspaj, varmrökt lax med potatis, västerbottenostspaj, SOS, jansonsfrestelsepaj, viltfärsbiffar och vegetarisk gryta.

– En av efterrätterna är min absoluta favorit, desserttårta med färska fikon, säger hon och visar med kroppsspråket att det är något alldeles extra.

Det blir alltså en rejäl meny, även om den i huvudsak består av lättare rätter.

Caroline Åkesdotter kommer – med hjälp av tre anställda – att hålla öppet onsdag–söndag från midsommar till sista augusti. På Långvind.coms fråga om öppettider, säger hon först 11–19. Men hon ändrar sig när hon hör reporterns tvekan om kvällsmiddagsgäster som Bränneriet skulle missa.

– Det blir 12–21, säger hon.

När de är musikkvällar, blir det förlängt öppethållande.

Caroline Åkesdotter är själv musiker och har arbetat mycket med scenuppsättningar och showarrangemang, bland annat på Wallmans salonger och Engelen i Stockholm.

Hon börjar räkna upp bokade artister, storbandsjazz och avslutningen med Helsingefyr. Långvind.com återkommer med vilka artister det blir vilka dagar. Vi kommer att publicera evenemangen på Långvinds kalendarium, langvind.com/kalender-2014.

En nyhet blir att hon, förutom musiker, också kommer att engagera talare. Kanske får vi träffa Carl Jan Granqvist igen, som gjorde succé förra året. Klart är att advokaten, författaren och förra S-politikern Thomas Bodström kommer till Bränneriet den 28 augusti.

Öppettider är onsdag–lördag klockan 12–21 och söndag klockan 12–18. Vid musikuppträdande håller Bränneriet öppet längre.

Jörgen Bengtson

Nyheten är uppdaterad 30 juni 2014


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv