Boka boende på Kungsgården Långvind!

Kungsgården expanderar

Print Friendly, PDF & Email

STF hotell & vandrarhem Kungsgården Långvind, Enånger, utökar sin bäddkapacitet med tio procent.

– Vi omvandlar ett enkelrum till dubbelrum genom att byta till dubbelsäng på 140 centimeter, berättar Agneta Bengtson för Långvind.com.

Kungsgården Långvind har i dag fyra rum och nio bäddar. Genom sängbytet blir det istället tio bäddar.

Tre av rummen ligger på övervåningen, ett på bottenvåningen. Alla rum har namn efter byggnader i grannskapet. Rummet på bottenvåningen heter Smedjan, för det ligger närmast brukets gamla klensmedja.

– Det är vårt minsta men ljusaste rum. Det har egen dörr till trädgården och ligger i direkt anslutning till Salen, vårt paradrum med över fem meter i takhöjd som ofta fungerar som förlängt vardagsrum till Smedjan, säger Agneta Bengtson.

Alla rum har resårsängar av hög kvalitet, garderob, skrivbord, stor platt-tv och tillbehör i övrigt som man förväntar sig av ett hotellrum.

– Vi är både vandrarhem och hotell. När vi jämför oss med andra vandrarhem brukar vi säga att Kungsgården Långvind är vandrarhem de luxe med härliga resårsängar som är bäddade, handdukar som ingår, slutstädning som vi står för, kvällsfika som är gratis och frukost med guldkant som tillval. Dessutom förklarar vi att alla rum har hotellstandard. Som vandrarhem har vi naturligtvis gästkök, samlingsrum och ett personligt värdskap, säger Agneta Bengtson.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv