Boka boende på Kungsgården Långvind!

Turismsamling i Långvind

Print Friendly, PDF & Email

I går samlade sig besöksnäringen i Långvindsbruk till ett möte, med målet att forma en förening för företag, föreningar och enskilda som arbetar med att utveckla turismen i Långvindsbruk. På mötet informerade Jörgen Bengtson om arbetet i föreningen Destination Glada Hudik. På mötet tecknade sig ett tiotal företag, föreningar och enskilda för medlemskap i föreningen.

Destination Glada Hudik hade i sin tur ett stort, välbesökt möte på Kulturhuset i Hudiksvall torsdagen den 31 januari. Där informerade den nybildade föreningen om planerna på att bilda ett destinationsbolag i Hudiksvall med omnejd. Tanken är att föreningen/bolaget ska ta över funktionen som turistbyrå i Hudiksvalls kommun, arbeta med marknadsföring av kommunen, paketera olika aktiviteter och sälja boende, upplevelser och andra arrangemang.

Destination Glada Hudik arbetar med att skapa tre subdestinationer i kommunen: staden, inlandet och kusten.

I en tänkt kustdestination är Långvind en given del. Men till kusten i Glada Hudik hör naturligtvis också orter som Borka, Hudiksvall och Hölick samt förhoppningsvis även orter som Skärså, Stocka, Strömsbruk och Mellanfjärden. Ambitionen i Destination Glada Hudik är att samla alla som vill tillhöra destinationen, oberoende av om de ligger i Hudiksvalls kommun eller inte.

Även i Enånger som helhet arbetar besöksnäringen för ökat samarbete. Den 10 januari 2013 kom tiotalet personer till ett möte, som Enångers Turism kallade till. Långvind.com skrev om detta i artikeln Turismsamling i Enånger.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv