Påsk lockar i Långvind

Påsk i Långvind med helg- eller veckovistelse, påskmässa i Långvinds kapell och möjlighet till massor av vinteraktiviteter i Långvinds marker – längdskidåkning och slalom, långfärdsskridskor och spark, vandring med snöskor eller gåstavar på plogade vägar, guidning i bruksmiljön och fiske i flera sjöar, mys framför brasan inomhus och klassiska familjespel.

STF Hotell och vandrarhem Kungsgården Långvind erbjuder i år för första gången ett påskpaket under påskhelgen och de två påskveckorna.

– Tack vare samarbetet med Svenska Turistföreningen, STF, kan vi satsa på påskpaket och nå ut mycket bredare än tidigare. Vi har redan två av våra fyra rum bokade under påsk, men det finns rum för fler. Vi erbjuder också samma upplägg under sportlovsveckorna. Under kampanjveckorna bor ett barn gratis med vuxen, säger Agneta Bengtson på Kungsgården Långvind till Långvind.com.

Långvind har sällan haft så mycket snö som nu; så sannolikheten för att påsken blir vit är stor. Nu är det inte bara snön och bruksmiljön, som Kungsgården Långvind lockar med. Agneta Bengtson pekar också på allt som finns att göra på nära håll i Hudiksvall och Söderhamn. Långvind.com fungerar också som turistbyrå på nätet med massor av tips under fliken Se och göra.

En ny tradition i Långvind, som kommit för att stanna, är påskmässan klockan 23 på påskafton (30 mars) i Långvinds kapell.

Hjärtat i Kungsgården Långvinds sportlovs- och påskpaket är det Kungsgården och Långvind med omnejd erbjuder.

– Vi har laddat upp med gåstavar, nya sparkar och spännande snöskor. Vi har skidspår i Långvind och Enånger, slalombackar i närheten. Dessutom hjälper vi till att skräddarsy aktiviteter för den som vill göra något annat i till exempel Hudik eller Söderhamn, säger hon.

Jörgen Bengtson