Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Nöjda polska fiskare

Print Friendly, PDF & Email

I dag avslutade en polsk arrangör av fiskeresor, Scantour, en fyradagarsturné i Hälsingland. Arrangören är mycket nöjd med de fyra boendeanläggningar och fiskeguider som de mött och planerar nu för fiskepaketresor från och med 2013.

– Vi blev positivt överraskade av fisket, Hälsingland och ert boende. Allt var mycket professionellt, säger Scantour säljchef Michal Pipia till Långvind.com.

Han talar lyriskt om söndagens trollingfiske på Dellen med Kungsgården Långvind och fiskeguiden Jonny Johansson. Under fem timmar fångade de tre polackerna sju gäddor, varav den största var 104 centimeter och vägde 8,9 kg.

– Den största gädda vi har fångat någonsin, säger en mycket nöjd Sławek Grzybek, Scantours ägare och verkställande direktör, till Långvind.com.

Gädda på 104 centimeter och 8,9 kg fångad på Sördellen 20 maj 2012. Foto: Jörgen Bengtson

Den polska delegationen hade också med sig en testfiskare. Tillsammans provade de fiskelyckan med hjälp av fiskeguiderna Erik Östlund, Anders Persson, Andreas Engh och Jonny Johansson, som är knutna till de fyra deltagande boendeanläggningarna, Kungsholmen, Skålsjögården, Orbaden konferens & spa respektive Kungsgården Långvind hotell och vandrarhem.

– Vi planerar definitivt att arrangera fiskeresor till de fyra platserna vi besökt, säger Michal Pipia.

Sammantaget erbjuder anläggningarna alla typer av fiske, från havsfiske utanför Långvind och älvfiske i Ljusnan till fiske i stora insjöar som Dellensjöarna och Forsasjöarna och i mindre sjöar som Mallången och Mjusen.

Researrangören upptäckte Hälsingland genom projektet Hälsingland Fishing, som pågår 2011–2012 och har Stefan Barenfeld som drivande projektledare. Projektet ska locka utländska besökare till fiskevatten i landskapet. I projektet deltar cirka 20 boendeanläggningar och fiskeguider.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv