Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Polska fiskare på besök

Print Friendly, PDF & Email

Polackerna har börjat få upp ögonen för Hälsingland och Sverige som fiskeparadis. I mitten av maj kommer en fiskedelegation till Hälsingland för att testa fiskevatten, få information av professionella fiskeguider och prova boendeanläggningar. Syftet är att skriva avtal med fiskearrangörer i Hälsingland och sedan ordna fiskeresor för polacker till Hälsingland

Bakom besöket ligger Hälsingland Fishing med projektledare Stefan Barenfeld i spetsen.

– Det blir en ”testprovfiskeresa” med totalt fyra personer från den polska resebyrån Scantour, fisketidningen Wedkarski Swiat och en proffsfiskare, berättar han för Långvind.com.

Delegationen börjar med att testa fiskelyckan i Bergviken med boende på Kungsholmen, som tar emot delegationen den 16 maj. Sedan fortsätter fiskafänget i Mallången med boende på Skålsjögården, därefter i Orsjön med boende på Orbaden konferens & spa. De polska fiskarna avslutar vistelsen den 20 maj med fiske i Dellen och/eller Kyrksjöarna i Forsa och boende på Kungsgården Långvind.

På varje fisketur finns en duktig fiskeguide med.

– Vi är hedrade att ha blivit utvalda till att få ta emot den polska fiskedelegationen. Vi vet att vi har en duktig fiskeguide, Jonny ”Knosa” Johansson, som kommer att ge polackerna en minnesvärd dag med gäddfiske. Vi hoppas att de uppskattar vårt boende i en gammal hälsingegård i bruksmiljö några stenkast från havet och de fiskemöjligheter som finns där, säger Agneta Bengtson på Kungsgården Långvind till Långvind.com.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv