Boka boende på Kungsgården Långvind!

Boule säkert vårtecken

Print Friendly, PDF & Email

Boule är ett säkert vårtecken på banorna i Hudiksvall, Långvind, Söderhamn, Jonskär och andra ställen på Hälsingekusten. Den 9 maj börjar boulespelet i Långvinds fritidsområde, som har ett aktivt boulegäng.

Tord och Lena Frykberg tog initiativ till boulen i Långvind hösten 2005. Nu lämnar de över ansvaret till en ny kraft: Britta Englund.

– Nu tar jag över och gör så gott jag kan, tänkte dra igång den 9 maj klockan 11.00 om väder och vindar är med oss, skriver hon på hemsidan för Långvinds samfällighetsförening.

Boulespelet brukar samlar tio till tjugo spelare. Den som varken har kunskap eller egna klot behöver inte oroa sig. Bouleentusiasterna lär ut och Långvinds samfällighetsförening står för klot, riktiga tävlingsklot till på köpet.

Boulespelet pågår i en till en och en halv timma och avslutas vanligen med fika. Det behövs ingen förhandsanmälan för att spela.

Boulebanorna i Långvind vittnar om boule blivit en populär sport i fritidsområdet. Det började med en bana 2005, som blev två våren 2006 och tre hösten 2006. Banorna har reglementsenlig bredd och bra sand.

Det organiserade boulespelet pågår vanligen från slutet av april tills väder, vind och kyla sätter stopp för verksamheten på senhösten.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv