Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Fiskeprojekt ger fångst

Print Friendly, PDF & Email

Ett fiskeprojekt har startat i Hälsingland, Hälsingland Fishing. Det ska locka utländska besökare till fiskevatten i landskapet. Kungsgården Långvind är en av boendeanläggningarna som deltar i projektet, vilket också innefattar fiskeguider och andra som kan fylla vistelsen i Hälsingland med ett fiskerikt innehåll.

Hälsingland Fishing är ett fiskeprojekt som pågår 2011–2012. Det ingår i det nationella fiskeprojektet Sweden Fishing. Båda handlar om att möta, inspirera och stimulera nya och etablerade entreprenörer att marknadsföra kvalitetssäkrade och bokningsbara fiskeprodukter på en europeisk marknad.

Så här långt är cirka 25 entreprenörer – boendeanläggningar och fiskeguider – engagerade i Hälsingland. Ytterligare är på gång. Projektledare är Stefan Barenfeld, som med stor framgång lett projekt för Ångersjöns utveckling, Camp Igge och Hälsinglands medeltid.

– Vi hoppas kunna locka fiskeintresserade till det fina havsfiske vi har utanför Långvind. På sikt har vi också fiske i Långvinds ström och andra vattendrag och sjöar i Långvind, säger Agneta Bengtson på Kungsgården Långvind till Langvind.com.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv