Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Hundranio dagar utan telefon

Print Friendly, PDF & Email

TV 4 Nyheterna Gävle toppar både dagens morgon- och kvällssändningar med nyheten att Jörgen Bengtson, Långvindsbruk, har varit utan fast telefon i 109 dagar.

Utan förvarning kapade Telia ledningen, berättar TV 4. Bengtson vaknade med tyst lur den 30 september och gjorde felanmälan. Fyra vardagar senare fick han höra att hans nummer inte fanns längre.

– Det visade sig att den tysta luren var ett steg i Telias teknikskifte från fast telefoni till mobil, summerar reportern Emma Åhlström. Han hade inte fått något besked om skiftet och inte heller något likvärdigt mobilt alternativ.

– Deras enda alternativ för oss var att dra en ledning som var för kort alternativt att dra en ledning som skulle sitta fult utanpå huset och fult synlig inne i huset i en gammal vacker hälsingegård som vi har renoverat för att driva en verksamhet i, säger Jörgen Bengtson i inslaget.

Bengtson ställer för hög krav på installationen, säger Telias Björn Berg.

Bengtsons krav var att Telia skulle försöka dra en ledning i samma rör som husets tv-kabel går i. Detta vägrar dock Telia att ens försöka, trots att Telias egen tekniker trodde att det skulle på bra.

Långvind.com har i flera nyheter, senast 7 januari och 30 december,  berättat om Telias nedmontering av fasta telenätet i Långvindsbruk och hur det har drabbat boende och företag i den gamla bruksorten på Hälsingekusten.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv