Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Nittio dagar utan telefon

Print Friendly, PDF & Email

”Nittio dagar utan telefon”, är rubriken på en insändare i Hudiksvalls Tidning i dag med anledning av att Telia vägrar ta ansvar för abonnenter, som tidigare var ansluta till Telias fasta telefonnät i Långvindsbruk, som företaget avvecklade den 30 september.

Företaget Kungsgården Långvind och familjen Bengtson hade den 28 december varit utan telefon i 90 dagar, sedan Telia som nätägare utan förvarning klippte av deras telefonledning för tre månader sedan.

”De kunder i Långvind som har accepterat vår utrustning har kommit i gång”, sa Telias Björn Berg till HT 23/12.

Problemet i Långvind är att Telias ersättningsutrustning har så många begränsningar att den inte fungerar för alla. Många behöver antennförstärkning på taket.

– Vi hör till dem. Här har Telia bara erbjudit en enda lösning, att dra en kabel på tio meter utanpå huset och sedan synligt inne i huset. Trots att vårt första telejack sitter mitt i huset, är ledningslängden över tio meter, skriver Jörgen Bengtson.

Han har bett Telia att dra en kabel i ett rör, som går från tv-antenn på taket till första telejack. I röret går en tv-antennkabel. Här finns också plats för Telias kabel.

– Längden på kabeln som Telia skulle kunna installera är, enligt Telias tekniker, 12–13 meter. Enligt teletekniker jag talat med, ska det inte vara något problem med en sådan installation. Telia behöver bara dra en lös kabel och sätta på kontakt i ena ändan. Telia vägrar att ens försöka göra denna synnerligen enkla installation, skriver Jörgen Bengtson i insändaren.

Enligt Björn Berg ställde Jörgen Bengtson orimligt höga krav och ”ett montage som så vida skiljer sig från det vi gör, och då kan vi inte ta ansvar för att det fungerar.”

– Det är en lögn. Vi kräver bara att Telia ska dra en 13-meterskabel och kontaktera den på plats istället för att dra en förkontakterad 10-meterskabel, som innebär oacceptabel åverkan på en nyrenoverad hälsingegård. Telia vill inte ens försöka, svarar Jörgen Bengtson.

– Telia är lika flexibel och kundanpassad som en bilhandlare på 1910-talet som erbjöd en bilmodell i en färg – en svart T-Ford, fortsätter han.

Han kritiserar Telia, för att bolaget ”vägrar ta ansvar för sitt teknikskifte. Vår verksamhet har därför varit utan telefon i 90 dagar, med kännbara förluster som följd.”

Han pekar på att det finns fler drabbade i Långvindsbruk:

• Telia har vägrat portera en abonnents telefonnummer, som nu gått förlorat.

• En kvinna med trygghetslarm har fått en mobil ersättning, som fungerar så dåligt att hemtjänsten måste åka ut två gånger per dygn.

• Företaget Långvinds bruk har inte fått någon ersättning. Dess förvaltare är så trött på Telia att han inte vill ha med företaget att göra.

• Ytterligare abonnenter har fått mobila ersättningar, som fungerar så dåligt att de lika gärna kan vara utan dem.

• Carl Erik Tottie har skrivit till Post- och telestyrelsen (PTS) och protesterat mot Telias nedläggning av det fasta telenätet.

– Jag kommer nu att föra frågan om rätten till telefoni i Långvindsbruk vidare till PTS och regeringen, för en sådan här ordning kan vi inte ha, avslutar Kungsgården Långvinds ägare repliken till Telia i HT.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv