Kungsgården har
filial i Sydspanien

När hösten kommer, är det lätt att längta bort till varmare, ljusare och behagligare nejder. Kungsgården Långvind erbjuder en plats i solen, i Portmán, södra Spanien.

– Vi hyr ut två bostäder med havet inom hör-och synhåll i det lilla samhället Portmán, som ligger strax öster om Cartagena i provinsen Murcia.

Många känner till Costa Blanca (”Vita kusten”} och Costa del Sol (”Solkusten”). Betydligt färre är bekanta med Costa Cálida (”Varma kusten”), som tar vid söder om Costa Blanca. Här är vattnet upp till fem grader varmare än längre söderut eller norrut. Vid havet blir det aldrig lika kallt på vintern som längs kusten norr och söder om Costa Cálida.

På dagarna är det i oktober–november vanligen runt 20–25 grader i skuggan och betydligt varmare i solen. Värmen håller i sig under hela vintern, december–mars, för att sedan bli riktigt varm under vår, sommar och höst. För nordbor är det sommarvärme även på vintern så länge solen är uppe.

– Det som är så fantastiskt med Portmán är mikroklimatet, med berg som skyddar den lilla byn vid Medelhavet och havet i sig som är ovanligt varmt längs den här delen av spanska sydkusten, säger Agneta Bengtson.

Hon hyr tillsammans med sin make, Jörgen Bengtson, ut två bostäder i söderläge, med Medelhavet några hundra meter bort.

Bostäderna är på tre rum och kök, har dusch med toalett plus separat toalett, tvättstuga samt stor uteplats eller takterass. Bostäderna har ”extra allt”.

Mer information om bostäderna, Portmán, omgivningen och saker att göra finns på www.portman.nu. Det finns även en sida på Instagram med massor av bilder.

Bilden visar poolen, som har vatten året om, vilken hör till bostädernas samfällighetsförening Puerto Vallarta.

För den som vill hyra en vecka, en månad eller längre, ring eller sms:a mig (070-660 55 60), skicka mejl (jorgen@infopress.se) eller kontakta via Messenger.

Text och foto:
Jörgen Bengtson