Succé för
Långloppis

Långloppis på Enångers bygdegård, som i dag satte punkt för årets säsong, har lagt ännu en framgångsrik loppmarknad bakom sig.

– Det har varit mer folk här än förra året, säger en av damerna i kassan till Långvind.com.

Långvind.com besöker Långloppis på sista dagen den är öppen – och gör som vanligt några fynd. Det är naturligtvis urplockat, men alla bord har fortfarande prylar, stämningen är hög och cirka 20 personer gör Långvind.com:s utsände sällskap under en halvtimmes besök.

Långloppis firar 2021 fem år. Den etablerade sig snabbt som en värdig utmanare till loppmarknaden i Bricka, som höll stängt förra året, men nu är igång igen. Långvind.com har tidigare jämfört de två loppmarknaderna och korat Enångers till en värdig utmanare, som till och med är bättre, även om öppettiderna är sämre (11–15).

Framgången för Långloppis i Enånger går att mäta på många sätt: omsättning, besökare och inte minst intresset att delta.

Enångers bygdegårdsförening fick i år säga nej till intressenter, för det fanns helt enkelt inte plats,

– Vi samlar därför redan nu in intresseanmälan inför nästa års Långloppis, skriver loppiskommittén i Enångers bygdegårdsförening i en information, som alla besökare fick del av.

Tio procent av försäljningsvärdet går till Enångers bygdegård, som på detta sätt får en både bra intäkts- och aktivitetskälla. Den som vill följa vad som händer inför och under loppmarknaden, kan göra det på Facebooksidan för Enångers bygdegård, som har 865 följare.

Loppmarknaden öppnade i slutet av juni och har haft öppet alla dagar i juli månad, totalt 37 dagar. Men den håller öppet en dag till, på Familjedagen den 21 augusti, då det finns möjlighet att handla av kvarvarande loppisfynd,

Långvind.com har tidigare skrivit om Enångers långloppis, tidigare kallad storloppis: Nytt rekord på första loppisdagen (27 juni 2020), Enångersloppis utmanar Brickaloppan (28 juni 2019), Enångers storloppis utmanar Brickaloppan (18 juli 2018), Långloppis blev storsuccé (1 augusti 2017) och Explosion av loppmarknader (28 juni 2017).

Text och foto:
Jörgen Bengtson