Boka boende på Kungsgården Långvind!

”Aktivt i Långvind”
i Hälsingesommar

Print Friendly, PDF & Email

Långvind och Enånger finns med på ett litet hörn i tidningen Hälsingesommar, den gemensamma sommartidningen för HT, Kuriren, Ljusnan och Ljusdals-Posten,

”Aktivt i Långvind” är rubriken på en liten artikel under rubriken ”Sommarplock”. Tidningen gör nedslag på tretton ställen i Hälsingland.

”I år är det tio år sedan Kungsgården Långvind, Enånger, startade sina verksamheter. Det är en hälsingegård i järnbruksmiljö från stormaktstiden och här har man verkligen skapat ett aktivt hörn av landskapet med hotell, vandrarhem och konferenser som bas, skriver Hälsingesommar.

Tidningen berättar om aktiviteter som Kungsgården Långvind erbjuder – cykel- och vandringspaket, fiske- och kajakturer, pigrims-, forntids-, bruks- och kyrkovandringar – och om den evenemangskalender, som listar alla evenemang i Långvind.

Hälsingesommar berättar också att Kungsgården Långvind även har en liten restaurang, som har öppet för boende-, konferens- och husbilsgäster.

I övrigt är det tunnsått med reportage och notiser från Långvind och Enånger. Enda vi hittar är evenemang i ”Här händer det i sommar”. Där finns tjugotalet evenemang med: Musik i sommarkväll i Långvinds kapell, bruksvandringar i Långvind, kyrkovisningar i Enånger och Njutånger, forntidsvandringar till Hedningahällan, i Långvinds bruk och avrättningsplatsen i Sivik. Men kalendariet missar skördemarknaden i Långvind och två svampexkursioner i Långvinds omnejd, vilka är i september. Sommaren gör nämligen halt den 30 augusti i Hälsingesommar.

Text och foto:
Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv