Boka boende på Kungsgården Långvind!

Kyrkoprogram
som planerat i Långvind

Print Friendly, PDF & Email

”Musik i sommarkväll” i Långvinds kapell blir av som planerat i sommar, trots coronapandemin.

– Vi räknar med att det blir färre som kommer än tidigare år, säger Pärlennart Larsson, ordförande i Långvinds kapellförening.

Föreningen planerar naturligtvis för tillräckligt avstånd mellan besökarna i brukskapellet. Det blir alltså inte lika tätt mellan besökarna som på bilden.

Det går – med bibehållen social distansering – att ge plats åt cirka 35 personer i kapellet. Så många räknar dock Pärlennart Larsson inte med att det blir, men det finns alltså utrymme för lika många som på bilden.

Musik i sommarkväll med efterföljande andakt börjar traditionsenligt på ”annandag midsommar”, i år söndagen den 21 juni klockan 17. Efteråt väntar kapellstämma.

Musik i sommarkväll fortsätter på lördagar klockan 18 fram till säsongsavslutning den 22 augusti.

Hur det blir med kyrkkaffet är inte klart. Om det blir av kommer kapellföreningen att se till hygienen är sådan att ingen ska behöva oroa sig över corona. Under alla omständigheter kommer handsprit att finnas tillgänglig i anslutning till kyrksalen. Utanför finns sedan några år en tvättbänk med sommarvatten, som i år kommer att få tvål för tvagning.

Text och foto:
Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv