Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Bygger till
trots coronakris

Print Friendly, PDF & Email

– Vi hade inte mer än börjat vår etapp tre i Österhuset, förrän coronakrisen slog till. Men vi fortsätter som planerat med att utvidga verksamheten på Kungsgården Långvind, med ytterligare ett hotellrum, ett vandrarhemsrum, gästkök och framför allt ett separat konferensrum.

Det säger Agneta Bengtson, som tillsammans med sin man driver STF hotell och vandrarhem Hudiksvall Kungsgården Långvind. Trotsar pandemin, så bygger de ut boende- och konferensverksamheten. När det hela är klart i början av juni, kommer Kungsgården Långvind att ha tio gästrum med drygt 20 bäddar, fyra gästkök, konferensrum för upp till 24 personer och restaurang för boende- och konferensgäster.

Bilder visar de många hantverkare, som var igång under första påskveckan. På bilden ser man ett nytt fönster, längst till vänster, som är ett av tre fönsterpartier i konferensrummet. Mittenfönstret ger ljus åt det lilla köket. Det högra fönstret hör till vandrarhemsrummet.

– Vårt mål är att bli en attraktiv konferensgård för mindre konferenser som styrelser, ledningsgrupper, projektgrupper och team. Den som hyr hos oss får en modernt utrustad konferensgård för sig själv. Här kan man arbeta ostört i en härlig natur- och kulturmiljö. Vi bokar aldrig mer än en konferens samtidigt, säger Agneta Bengtson.

Kungsgården Långvind är en konferensgård, som man internationellt kallar för ett ”hideaway”, för att den ger en exklusiv miljö, där inga andra grupper stör och miljön är unik.

Samtidigt passar Kungsgården Långvind på att förstärka brandskyddet i Österhuset. Det har bland annat fått två separata utrymningsvägar i form av utvändiga trappor. På bilden ser vi en av de två trapporna. Under finns en utrymningsväg från rummet Strömmen i form av en liten veranda, som man kan inta kaffe eller te på.

Byggnationen  började den 16 mars 2020, i dag för fyra veckor sedan. Den omfattar kompletteringar i Österhuset, som till två tredjedelar stod klart hösten 2018. Men då hade huset en övervåning, där två tredjedelar var oinredd. Det är denna del, som nu får ytterligare två gästrum, gästkök och konferensrum.

Text och foto:
Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv