Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Kungsgården Långvind
”öppet som vanligt”

Print Friendly, PDF & Email

STF hotell och vandrarhem Hudiksvall Kungsgården Långvind håller öppet som vanligt, trots corona/covid-19 – men har inga gäster.

– Bokningsläget är katastrofalt. Vi har inga nya bokningar och bara avbokningar. Vi håller dock öppet som vanligt. Vi ser över rutiner för att ”coronasäkra” verksamheten, säger Agneta Bengtson på STF Kungsgården Långvind till Langvind.com.

Det lilla hotellet och vandrarhemmet på Hälsingekusten informerar på sin webbplats, på sidan Corona och covid-19, om nya rutiner. Det handlar naturligtvis om rengöring, handsprit i alla badrum och toaletter, extra noggrann rengöring av alla ytor och social distans till och mellan gäster.

– En stor förändring är frukosten, där vi inte längre kommer att erbjuda vår stora frukostbuffé, som vi är kända för. Nu kommer vi att servera färdiga portioner, som gästerna kan äta på sitt rum eller i något av våra gemensamma utrymmen, med minst två meters avstånd till andra. Gästerna väljer vad de vill ha, vilket framgår av vår sida om frukost med guldkant, säger Agneta Bengtson.

STF Kungsgården Långvind följer naturligtvis vad Folkhälsomyndigheten föreskriver men går faktiskt ett steg längre:

– Vi serverar frukost på de villkor som svenska Folkhälsomyndigheten eller dess finska motsvarighet, Institutet för hälsa och välfärd (THL), föreskriver. Vi väljer den myndighet som har strängaste krav, berättar hon.

Som ett led i att tala om att STF Kungsgården Långvind håller öppet, sätter Agneta Bengtson upp nya affischer på anslagstavlor i Enånger.

Text och foto:
Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv