Kungsgården Långvind
föreslagen till frukost-pris

STF hotell och vandrarhem Hudiksvall Kungsgården Långvind är nominerad till priset Årets frukost, som Svenska Turistföreningen (STF) utser inom priserna för Årets kudde.

Kungsgården Långvind har två gånger tidigare fått utmärkelsen Årets kudde av STF; år 2017 fick Kungsgården Långvind silver i kategorin Gästernas val och 2018 brons i kategorin Hållbarhet. I år har det lilla hotellet och vandrarhemmet i Långvindsbruk på Hälsingekusten chans att vinna pris i kategorin Årets frukost.

Kungsgården Långvind är en av fem nominerade i kategorin Årets frukost. Förutom Kungsgården Långvind är Ammarnäs i Lappland, Jädraås i Gästrikland samt Villa Söderåsen och Brantevik Råkulle i Skåne nominerade i kategorin. STF kommer att dela ut guld-, silver- och bronspris på sin årskonferens den 10 november i Åkersberga, norr om Stockholm.

Totalt har STF cirka 350 boendeanläggningar, som tävlar om priserna Gästernas val, Årets frukost, Hållbarhet samt Natur- och kulturupplevelser.

– När nomineringarna till STFs pris Årets Kudde 2019 presenteras, ligger STF Kungsgården Långvind i Enånger i täten bland STF-boenden med exceptionell frukost, skriver STF i ett pressmeddelande i dag.

– Vi är väldigt stolta över vår frukost, som har något för alla, totalt cirka 90 ingredienser. Vi har runt 30 lokala, ekologiska och rättvisemärkta produkter på frukostbordet, berättar Agneta Bengtson på Kungsgården Långvind för Långvind.com.

– Vi är väldigt stolta över vår frukost, som har något för alla, totalt cirka 90 ingredienser. Vi har runt 30 lokala, ekologiska och rättvisemärkta produkter på frukostbordet, berättar Agneta Bengtson på Kungsgården Långvind för Långvind.com.

– Vi är kända för vår frukost, som vi erbjuder både boende och tillfälliga besökare, och som vi får högsta betyg för. Att nu STF uppmärksammar vår frukost är extra roligt, säger hon.

Kungsgården Långvind öppnade 2010 som rum och frukost (bed and breakfast), blev 2012 STF-anslutet hotell och vandrarhem, byggde 2018 ut verksamheten med Österhuset och omvandling av två vandrarhemsrum till hotellrum och öppnade 2019 Sveriges minsta vandrarhem, Telestation Långvind, ett tag kallat Lilla telestationen. I dag har anläggningen åtta rum – varav fem är hotellrum med eget badrum – och totalt sjutton bäddar.

Text och foto:
Jörgen Bengtson