Boka boende på Kungsgården Långvind!

Sommaren är här:
Sommarbutiken öppnar

Print Friendly, PDF & Email

Sol och sommar kom i år som på beställning till Sommarbutikens öppnande. I morgon klockan 11 öppnar Hälsingekustens enda sommarsäsongsöppna livsmedelsaffär med fullt sortiment, Sommarbutiken i Långvinds fritidsområde.

Mikael Pettersson fortsätter att driva butiken, nu på fjortonde året. År för år har han kommit med nyheter: butiksbageri, varmkorv, trådlöst internet, lösglass, enklare servering. Det återstår att se vad som blir årets nyhet, för något har säkert Micke i tankarna.

– Det är lite kvar att göra …, skriver Mikael Pettersson dan före dag på butikens facebooksida och visar upp en bild som får en att undra, hur han ska hinna få allt på plats.

Lugn, det lär inte vara något problem i år heller.

Butiken har öppet fram till 18 augusti måndag–lördag klockan 11–21 och söndag klockan 11–19. Efter den 18 augusti är butiken öppen de två kommande helgerna.

När sommarbutiken håller öppet, blir det som vanligt med färskt bröd och tidningar på morgonen, på eftermiddagen finns kvällstidningar att köpa.

Mikael Pettersson passar också på att påminna om att det lönar sig att handla lokalt.

– Här kan du som boende eller gäst i Långvind köpa bra och fräsch mat till ett bra pris. Du måste ha en väldigt bensinsnål bil om du ska tjäna på att resa de drygt 8 milen fram och tillbaka till närmaste lågprisaffär i Söderhamn, skriver han på facebooksidan.

Sommarbutiken har webbplats med namnet – sommarbutiken.se. Det finns också en aktiv facebooksida, facebook.com/sommarbutiken, med 309 ”gilla”.

Tidigare fanns under sommaren butiker eller kiosker i många fritidshusområden eller fritidshusdominerade områden på Hälsingekusten. I dag är, vad vi vet, livsmedelsbutiken i Långvind den enda fullsortimentssommarbutiken. Långvinds fritidsområde är stort nog att bära upp en sommarbutik, har en samfällighetsförening som är stark nog att gå i land med uppgiften och en arrendator som är driven nog att år efter år hålla igång en butik under två månader. För samfällighetsföreningen är butiken strategisk, en naturlig samlingspunkt i Gävleborgs största fritidshusområde.

Jörgen Bengtson
Foto: Sommarbutikens facebooksida


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv