Boka boende på Kungsgården Långvind!

Långvind får bar på
Kungsgården Långvind

Print Friendly, PDF & Email

Långvind har en bar i Kolhuset, men den är bara öppen för abonnemang. Nu får Långvindsbruk, Enånger, en helårsöppen bar på Kungsgården Långvind. STF hotell och vandrarhem Hudiksvall Kungsgården Långvind, som är det officiella namnet, öppnade i helgen en bar, för övernattande gäster och gäster som hör av sig i förväg, när Kungsgården Långvind har öppet.

– Vi har Hälsinglands minsta restaurang med fullständiga rättigheter, vad vi vet. Nu öppnar vi också en bar för våra gäster, med ett för vår storlek bra utbud av öl, vin, brännvin och andra alkoholdrycker men naturligtvis också alkoholfria alternativ, säger Agneta Bengtson, som är ansvarig för restaurang och mat.

– Vi har lokal öl från grannkommunen Söderhamn, brännvin från grannsocknen Järvsö och whisky från grannlandskapet Gästrikland. För den som är intresserad av vad vi har mer i detalj, finns vår dryckeslista på nätet, berättar hon.

– Vi vet säkert att Kungsgården Långvind blev första restaurang i Hudiksvall och Nordanstig, som erbjuder frukostgäster möjlighet till ett glas champagne eller snaps till frukostbufféns sillar och andra rätter, säger Agneta Bengtson om det särskilda tillstånd för slutna sällskap, som ger etablissemangets gäster möjlighet att inmundiga jästa och destillerade drycker till frukost.

Bakgrunden till baren och restaurangen är att paret Bengtson – som driver Kungsgården Långvind som rum och frukost, bed and breakfast, sedan sommaren 2010, numera som hotell och vandrarhem – ville kunna servera sina gäster en öl eller glas vin på kvällen eller en snaps till frukostsillen. Men det gick inte om man inte hade restaurang. Alltså tog de krögarexamen och fick godkänt serveringstillstånd samtidigt som de tog fram en ordentlig meny med förrätter, huvudrätter och efterrätter.

Restaurangen fick namnet Kafé Kungsgården Långvind efter ett pop-up-kafé, som Kungsgården Långvind hade sommaren 2015. Kafé Kungsgården Långvind som restaurang öppnade våren 2016 och i juni fanns öl, vin, sprit och andra alkoholdrycker till maten.

Kafé Kungsgården Långvind har fått högt betyg av sina gäster, 4,5 av 5 möjliga på TripAdvisor-sidan om restaurangen.

Långvind.com har haft en artikel om Kafé Kungsgården Långvind som restaurang och dess alkoholtillstånd och fler om sommarrestauranger på Hälsingekusten: Sommarrestauranger (16 juni 2019), Sommarrestauranger 2018 (16 juli 2018),  Sommarrestauranger 2017 (8 juli 2017), Sommarrestauranger 2016 (10 oktober 2016), Sommarkrogarna öppnar (14 maj 2016), Laddat med havskrogar (3 juni 2016), Kungsgården får rättigheter (28 april 2016) och Sommarkrogar öppnar (13 maj 2015).

Text och foto:
Jörgen Bengtson

 

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv