Boka boende på Kungsgården Långvind!

Kungsgården får rättigheter

Print Friendly, PDF & Email

Kungsgården Långvind, Enånger, har fått fullständiga rättigheter. Under maj kommer Kafé Kungsgården Långvind – som det lilla hotell och vandrarhemmet heter i sin likaledes lika restaurangverksamhet – att börja servera öl, vin, sprit och annan alkohol.

ServeringstillstandI dag beslutade Social- och omsorgsnämnden i Hudiksvall att ge Kafé Kungsgården serveringstillstånd för alkohol i ett ovanligt omfattande beslut (bilden). Därmed blir Kungsgården Långvind minsta servering i Hudiksvalls kommun, som tillhandahåller öl, vin och sprit. Men det blir samtidigt första restaurang, som kommer att erbjuda frukostgäster möjlighet till ett glas champagne eller snaps till frukostbuffén sillar och andra rätter.

Varför vill Kungsgården Långvind servera alkohol?

– Vi vill kunna erbjuda våra övernattande gäster, frukostgäster, konferensgäster och festvåningsgäster fullständiga rättigheter. Nu tar vi ett spännande steg i vår utveckling med att erbjuda våra gäster mat, som vi startade tidigare i år, och alkoholhaltiga drycker, säger Agneta Bengtson på STF hotell och vandrarhem Hudiksvall Kungsgården Långvind till Långvind.com.

Kommer ni att ta upp konkurrensen med Café Bränneriet och Borka Brygga, som i dag har serveringstillstånd?

– Nej, vi vill i första hand erbjuda dem som vill bo, äta frukost eller ha konferens eller fest på Kungsgården Långvind, möjlighet att också dricka öl, vin och annat till maten.

Vad innebär det att ni har också har fått cateringtillstånd?

– Vi kan servera alkohol hos dem som vill ha fest i hemmet eller på någon lokal. Vi tror att det är bra att fler kan erbjuda den möjligheten.

Vilken profil kommer er alkoholservering att ha?

– Vi började servera mat till våra övernattande gäster tidigare i år. Nu kommer de också att kunna få öl, vin och en snaps till maten. Vi tror också att många gäster kan vilja ha ett osttallrik eller lättare rätt med husets vin till eller ta ett glas öl eller vin utomhus med Långvinds ström några meter bort. Vi vet att öl och vin är efterfrågat bland våra konferensgäster. Sedan finns det säker en och annan gäst som vill ha en drink på kvällen.

Men ni ska också servera alkohol till frukost!

– Vi har fått serveringstillstånd för att kunna servera alkohol även till frukost, vilket är ovanligt. Vi tänker erbjuda champagnefrukost till bröllopssällskap och andra, som vill förgylla en ”frukost med guldkant” med något extra. Vi har tidigare fått förfrågan om vi kan servera ”en lille en”, vilken vi nu kan göra.

text och foto:
Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv