Boka boende på Kungsgården Långvind!

Kungsgården Långvind
ombud till STF-stämma

Print Friendly, PDF & Email

STF Kungsgården Långvinds Jörgen Bengtson är vald till medlemsombudssuppleant inom Svenska Turistföreningen (STF) 2019–2020. Långvind.com har fått en pratstund med Jörgen Bengtson om detta.

Vad innebär uppdraget?

– Det vet jag inte i detalj, men jag blev nominerad och är nu framröstad som suppleant till nästa STF-riksstämma. STF vill att suppleanter ska närvara på samma sätt som ordinarie ombud.

När blir stämman?

– I maj 2020, men redan i början av februari 2019 drar STF samman ombud och suppleanter till en medlemsombudsträff på två dagar.

Hur kommer du att agera?

– Alla kandidater fick svara på frågan ”Vad skulle du vilja utveckla inom STF?”. Mitt svar säger också vad jag vill verka för. Jag vill utveckla boenden i alla delar av Sverige, STF har för för många vita fläckar i dag, se fler boenden med profil (”smultronställen”), få STF att fokusera än mer på hållbarhet, se ökad satsning på vandring, ökad satsning på kust- och skärgårdsturism i alla delar av Sverige och ökad lokal föreningsverksamhet.

Vad har du för relation till STF?

– Jag är medlem i STF sedan tonåren, vilket jag förstod var mycket ovanligt bland nya STF-värdar, när Kungsgården Långvind blev en STF-anläggning 2012. Min hustru Agneta och jag var ensamma ”gamla STF-are”. För mig är STF Folkrörelsesverige, som jag gärna bidrar till att utveckla utifrån min kompetens och erfarenhet som tidigare chefredaktör för HT, destinationsutvecklare i Hälsingland och evenemangsutvecklare på Kungsgården Långvind.

– STF är en viktig bärare av starka värden som demokrati, delaktighet, jämlikhet och ”upptäck Sverige” i sin unika roll som vandrarhemsorganisation, fjällturismboendeorganisation och nationell turismorganisation.

– Som bonus får STF en representant, som har en nästan komplett samling STF-årsböcker, i original 1899–2013 och i nytryck 1886–1892. Vi har bara tre årgångar som fattas: 1893, 1895 och 1898.

Text och foto:
Agneta Bengtson

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv