Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

STF-konferens
på Hälsingekusten

Print Friendly, PDF & Email

Svenska Turistföreningen (STF) samlade i dag tiotalet STF-värdar till konferens på STF hotell och vandrarhem Hudiksvall Kungsgården Långvind. För första gången strålade värdar från STF:s vandrarhem och hotell i Hälsingland och Gästrikland samman på Hälsingekusten.

Eftersom det är högsäsong, kunde inte alla STF-värdar komma. Men deltagarna som kom var nöjda med möjligheten till erfarenhetsutbyte. De fick också chans att se Kungsgården Långvinds om- och nybyggnation.

– Konferensen var nyttig. Vi har så mycket att lära av varandra inom STF, där alla hotell och vandrarhem är unika, ingen är den andra lik, säger Agneta Bengtson på Kungsgården Långvind till Långvind.com.

Kungsgården Långvind har blivit betydligt större i år. Det har vuxit från fyra till åtta rum och från åtta bäddar vid starten 2010 till 22 bäddar.

På Kungsgården har två av de fyra vandrarhemsrummen blivit hotellrum med egen dusch och toalett. Restaurangen, Kafé Kungsgården Långvind, har fått 50 procent fler bordsplatser – totalt tolv platser.

I nya Österhuset står tre hotellrum – alla med dusch och toalett – klara sedan den 28 juni 2018. De har dessutom ett gemensamt allrum med gästkök, som inte hör till vanligheterna i en hotellbyggnad.

Ytterligare ett rum med tre bäddar öppnar i Långvinds forna telestation, så fort byggföretaget gjort klart ombyggnationen av det lilla huset. Det är flyttad snett över landsvägen till Kungsgården Långvinds tomt och försett med en liten veranda, som är större än boytan på 5,5 kvadratmeter.

Besökarna fick också chans att se Österhusets solcellstak, som är Norrlands första, det biologiska reningsverket, först i Norrland norr och Gävle, samt Hälsingland första laddstation för elbilen Tesla.

Med på STF-konferensen var – förutom värdar från andra STF-vandrarhem – STF:s franchiseansvarig för norra Sverige, Anita Boström, och näst högsta chef på nationell nivå, franchisechef Justus Jondal.

Modellen med regionalt begränsade konferenser inom STF är uppskattad. Dagens konferens var den andra som genomfördes i Gävleborgs län. Modellen har kommit för att stanna.

Text och foto:
Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv