Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Totties & Friends
intar Kolhuset

Print Friendly, PDF & Email

Café Bränneriet i Långvindsbruk, Enånger, har ingen arrendator i sommar heller. Det lägger inte hinder i vägen för två traditionella musikkvällar i Bränneriets annex Kolhuset: Totties & Friends den 26 juli och ”Sommarens sista konsert” med Tomas Andersson Wij och Engmans kapell den 11 augusti.

Först ut är alltså Totties & Friends, som brukar innefatta Lars Tottie, Lillemor Tottie, Andreas Tottie, Lisa Lindal, Christer Andersson och Hans Grönlund. De uppträder i Kolhuset torsdagen den 26 juli med start klockan 18. Förutom andlig spis, blir det också lekamlig i form av mat och dryck. Bilden visar Lillemor Tottie på scenen 2017.

”Sommarens sista konsert” ser ut att bli det största enskilda musikevenemanget någonsin i Kolhuset, med 800 försålda biljetter.

Det kan vara sista sommaren med uppträdanden i Kolhuset, eftersom hela Långvinds bruk på 6 700 hektar – med mycket skog och mängder av byggnader, inklusive Café Bränneriet med Kolhuset – är till salu.

Försäljningen påverkar inte Långvinds kapell, som ägs och drivs av en lokal kapellförening, med ett omfattande musikprogram varje sommar, ”Musik i sommarkväll”.

Även STF hotell och vandrarhem Hudiksvall Kungsgården Långvind lever vidare, med 15–20 evenemang per år i form av bruksvandringar, forntidsvandringar, pilgrimsvandringar, kyrkovisningar och svampexkursioner samt en livaktig hotell-, vandrarhems- och konferensverksamhet. Sedan några veckor står ett nytt hus färdigt på Kungsgården Långvind, Österhuset, med tre hotellrum och gästkök. Senare slår paret Bengtson upp dörren till ytterligare ett rum i Telestation Långvind, den forna telestationen i Långvindsbruk. Därmed får Kungsgården Långvind fem hotellrum och tre vandrarhemsrum.

Text och foto:
Jörgen Bengtson

Nyheten uppdaterad 9 augusti 2019


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv