Boka boende på Kungsgården Långvind!

Ӂrets nyhet
är kokkaffe”

Print Friendly, PDF & Email

Sommarbutiken i Långvind är i full sving för trettonde året med Mikael Pettersson som butiksansvarig. Sommarbutiken har det mesta: livsmedel, nybakat matbröd och kaffebröd, böcker, dagstidningar, tidskrifter, kaffe med bulle, varmkorv, kulglass, trådlöst bredband och mycket mer. Varje år bjuder på någon nyhet.

En liten nyhet är lokal mjölk och fil från Dellenmejeriet. En stor är kaffet.

– Årets nyhet är kokkaffe, säger Mikael Pettersson (bilden) till Långvind.com och ler, för när han frågar kunden om vilket kaffe den vill ha och räknar upp kokkaffe som alternativ, är det många som hajar till.

Nu är det inte enbart kokkaffe, utan också espresso och cappuccino som står till buds.

En annan nyhet är att han gör reklam för Långvindsbrickan, som Långvinds byalag har tagit fram och säljer. Han har ett exemplar av brickan, som han får många frågor om.

Långvind.com tycker sig också se en nyhet i bredden på kaffebröd; det är inte bara kanelbullar, utan också munkar, wienerbröd och smörbakelser.

Mikael Pettersson har också arrangerat två loppmarknader utanför butiken, den 7 och 21 juli.

Sommarbutiken har egen webb med namnet Sommarbutiken.com och en populär Facebooksida med samma namn.

Butiken håller öppet alla dagar från 16 juni till och med 12 augusti. Sedan är det helgöppet 18–19 och 25–26 augusti. Öppettiderna är måndag–lördag 11–21 och söndag 11–19.

Text och foto:
Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv