Boka boende på Kungsgården Långvind!

Säkert sommartecken:
Sommarbutiken öppnar

Print Friendly, PDF & Email

I dag kom ett säkert sommartecken till Långvind: Sommarbutiken i fritidsområdet öppnade för säsongen. Mikael Pettersson driver sommarbutiken för trettonde året och börjar därmed bli en institution i Långvinds fritidsområde, som kan tävla med Eva Lorendahls många år med butiken.

Butiken är central för och i Långvinds fritidsområde. Det märker man på engagemanget för butiken – i höga betyg på Facebook, många glada tillrop på butikens facebooksida och frivilliga som spontant anmälde sig till städtjänst utan betalning förra helgen.

– Det är mycket kvar att göra innan allt kommer på plats i butiken. Men till midsommar ska det förhoppningsvis vara färdigt, säger Mikael Pettersson på butikens facebooksida.

Sommarbutiken har inte bara livsmedel, inklusive butiksbageri och lösviktsglass, utan också enkel servering: kaffe, bullar, varmkorv och lättare tilltugg. Sedan flera år erbjuder den också trådlöst bredband gratis.

Köptroheten är alltid ett problem i en liten sommarbutik, som den i Långvind. Köptroheten i kombinationen med ett stort befolkningsunderlag, gör den till enda fullsortimentsbutik på Hälsingekusten utanför de fem tätorterna Hudiksvall, Iggesund, Enånger, Söderhamn och Ljusne. Tidigare fanns under sommaren butiker eller kiosker i många fritidshusområden eller fritidshusdominerade områden på Hälsingekusten.

Långvinds samfällighetsförening sätter stort värde på sommarbutiken, som den ger ekonomiskt stöd till.

Butiken håller öppet alla dagar från 16 juni till och med 12 augusti. Sedan är det helgöppet 18–19 och 25–26 augusti.

Öppettiderna är måndag–lördag 11–21 och söndag 11–19.

Jörgen Bengtson

Nyheten uppdaterad 10 juli 2018


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv