Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Sportlov med fika
och fiske i Långvind

Print Friendly, PDF & Email

Under sportlovets två huvudveckor, denna vecka och nästa vecka, finns fika på Café Bränneriet i Långvindsbruk och fiske i Långvinds fritidsområde.

I onsdags öppnade sportlovskaféet i Långvindsbruk, som pågår till och med lördag. Sedan är det öppet även onsdag–lördag vecka tio.

– Nu är mackorna färdiga. Välkomna till Bränneriet, skriver Lena Frykberg i dag i facebookgruppen för Långvinds samfällighetsförening.

I Långvinds fritidsområde är det sedvanligt sportlovsfiske på Byhedsjön, med isfiske.

– Vecka nio och tio är sjön öppen för fiske från onsdag till och med söndag. Passa på och fika på Café Bränneriet som är öppet dessa dagar, skriver Hans Andersson i facebookgruppen för Långvinds samfällighetsförening.

Byhedsjön ligger vid infarten till Långvinds fritidsområde.

Regler för fisket finns anslagna i vindskydden. Vindskyddet på norra sidan har automat för köp av dagkort, för den som inte har årskort. Årskort finns till försäljning hos fiskeansvarig, Hans Andersson, mobil 070-562 87 30.

Byhedsjön är inte enda fiskevatten i Långvinds omnejd. I havet är fisket fritt med handredskap. Dessutom finns det gott om fiskerika sjöar i Enångers socken.

Enångers fiskeklubb erbjuder ett varierat fiske. Vilka sjöar som är öppna för fiske framgår av webbplatsen.

Jörgen Bengtson
Foto: Lena Frykberg och Enångers fiskeklubb


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv