Sportlov med kafé
och fiske i Långvind

Sportlovet öppnar fika i Långvindsbruk och fiske i Långvinds fritidsområde.

På onsdag öppnar Bränneriet i Långvindsbruk sportlovskafé till och med lördag. Kaféet är öppet klockan 10–15. Sedan är det öppet även för dem som har sportlov vecka tio, alltså nästa vecka onsdag–lördag klockan 10–15.

I Långvinds fritidsområde är det sedvanligt sportlovsfiske med isfiske under de två stora sportlovsveckorna.

– Vecka 9 och 10 är Byhedsjön öppen för fiske onsdagar, meddelar Byhedsjöns fiskeklubb på webbplatsen för Långvinds samfällighetsförening, www.langvind.se.

Byhedsjön ligger vid infarten till Långvinds fritidsområde.

Regler för fisket finns anslagna i vindskydden. Vindskyddet på norra sidan har automat för köp av dagkort, för den som inte har årskort. Årskort finns till försäljning hos fiskeansvarig, Hans Andersson, mobil 070-562 87 30.

Byhedsjön är inte enda fiskevatten i Långvinds omnejd. I havet är fisket fritt med handredskap. Dessutom finns det gott om fiskerika sjöar i Enångers socken.

Enångers fiskeklubb erbjuder ett varierat fiske. Vilka sjöar som är öppna för fiske framgår av webbplatsen.

– Ut på isarna och fiska nu! I Ysen simmar 200 kg röding och väntar på er, även en hel del regnbåge lär vara kvar sedan sommarens utsättningar. Eller varför inte pröva något ganska unikt för Hälsingland, vår helt opåverkade vildrödingstam i Hälsen och Lill-Hälsen, meddelar fiskeklubben på sin webbplats och lockar med en bild på en röding från Ysen.

Jörgen Bengtson

Foto: Enångers fiskeklubb