Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Långvindsbruk får
första Tesla-laddaren

Print Friendly, PDF & Email

Hälsingland första laddare för elbilen Tesla finns i Långvindsbruk! Hotell och vandrarhem Kungsgården Långvind välkomnar sedan en tid elbilsförare alldeles extra.

– Vi erbjuder våra gäster gratis laddning av Tesla och andra elbilar, berättar Agneta Bengtson för Långvind.com.

Elbilsladdaren i Långvind är något som tidningen Hälsingland – tidigare Hälsinglands Allehanda – uppmärksammar i sitt januarinummer, som kommer ut i dag.

”STF Hotell och vandrarhem Hudiksvall Kungsgården Långvind lyckades få till stånd avtal med amerikanska Tesla för en destinationsladdare och för de som bor på vandrarhemmet finns också möjlighet att ladda andra elbilar”, skriver tidningen Hälsingland under rubriken ”Ladda din elbil i Långvind”.

Tidningen berättar också att Kungsgården Långvinds Jörgen Bengtson för drygt tre år sedan uppvaktade Tesla om behovet av en supersnabbladdare mellan Gävle och Sundsvall, förslagsvis i Medskog.

Nu blir det verklighet, vilket framgår av Teslas nya kartor över Europa och världen. Den som zoomar in Hälsingland med omnejd, ser att laddaren i Långvind är på plats och att laddaren utanför Hudik är på gång. I övrigt är det relativt glest med Tesla-laddare i den här delen av Sverige, men supersnabbladdare är på gång även i Sveg och finns sedan tidigare i Mora, Gävle och Sundsvall.

– Det är roligt att kunna bidra till att vi får fler elbilar. Rena elbilar är framtiden, säger Jörgen Bengtson i artikeln.

Jörgen Bengtson

 

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv