Boka boende på Kungsgården Långvind!

Kungsgården Långvind
näst bästa hotell i Sverige

Print Friendly, PDF & Email

STF hotell och vandrarhem Hudiksvall Kungsgården Långvind – mer känt som bara Kungsgården Långvind – blev på söndagskvällen korad till Sveriges näst bästa hotell/vandrarhem och fick därmed silver i tävlingen ”Gästernas val”.

Bakom utmärkelsen står Svenska Turistföreningen (STF), som låter sina gäster rösta på ”årets kudde”. De tre som fått flest röster,  i förhållande till gästnätter, går till final.

STF har sex tävlingar: Gästernas val – med kategorierna vandrarhem/hotell, fjällstation och fjällstuga – samt Natur/kulturupplevelse och Hållbarhet. De två senare utser en jury. I kategorin Gästernas val är det, som namnet avslöjar, gästerna som röstar på sin favoritanläggning.

– Ett litet boende i en vacker kulturbyggnad, med underbart lugnt läge nära Långvinds bruk. Fantastiskt vilsamt och rofyllt! Mycket personligt och vänligt mottagande med en fantastisk frukost, lyder motiveringen för priset till Kungsgården Långvind.

Motiveringen har vi formulerat utifrån omdömen som gästerna gett, berättar Jenny Engström, kommunikationsansvarig på STF, för Långvind.com.

Kungsgården Långvinds Agneta Bengtson och Jörgen Bengtson tog emot priset på en gala på Johannesbergs slott, Rimbo.

– Vi är överväldigade och trodde inte att vi skulle bli framröstad som Sverige näst bästa hotell och vandrarhem, fantastiskt, säger Agneta Bengtson till Långvind.com.

Guld i kategorin vandrarhem/hotell blev Nyrups naturhotell med ”en magisk kultur-, natur- och matupplevelse med fantastisk service” i en ”helt unik anläggning mitt i den skönaste av skånska bokskogar”. Brons gick till Gällnö hotell och vandrarhem i Stockholms skärgård, en ”pärla i Stockholms skärgård där man kan njuta av lantlig idyll, blänkande fjärd och kulinariska upplevelser på öns krog”.

STF Blåhammaren fick guld som fjällstation för mat och värdskap och STF Nallo som fjällstuga. STF Vallåsen fick guld för den kulinariska resa de erbjuder sina gäster, STF Villa Söderåsen för bästa naturupplevelsen och STF Lilla Tyresö för att de ger fler chansen till arbete och en meningsfull tillvaro.

Text och foto:
Jörgen Bengtson

 

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv