Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Kungsgården Långvind
i vandrarhemsfinal

Print Friendly, PDF & Email

Hotell och vandrarhem Hudiksvall Kungsgården Långvind är ett av cirka 300 vandrarhem, som tävlar om titeln ”Årets vandrarhem” eller som priset också heter ”Årets kudde”.

Bakom tävlingen står Svenska Turistföreningen (STF) med alla sina vandrarhem och hotell.

”Ett litet boende i en vacker kulturbyggnad, med underbart lugnt läge nära Långvinds bruk. Fantastiskt vilsamt och rofyllt! Mycket personligt och vänligt mottagande med en fantastisk frukost”, lyder STF:s nominering.

STF delar ut pris till både bästa vandrarhem/hotell och fjällstation/fjällstuga.

Priset går till den anläggning som fått flest gäströster räknat på antalet gäster.

– Nu är nomineringarna för 2017 klara. STF hotell & vandrarhem Kungsgården Långvind har nu nominerats till det prestigefyllda priset, skriver STF i ett pressmeddelande.

Flest röster vinner alltså. Vinnaren presenteras den 12 november på en gala.

– Det känns nästan overkligt att vi är framröstade som en av Sveriges tre bästa vandrarhem, säger Agneta Bengtson på Kungsgården Långvind.

De två andra nominerade vandrarhemmen, som är final, ligger i Skåne och Stockholms skärgård.

Den ena är Nyrups naturhotell med ”en magisk kultur-, natur- och matupplevelse med fantastisk service” i en ”helt unik anläggning mitt i den skönaste av skånska bokskogar”. Den andra är Gällnö hotell och vandrarhem i Stockholms skärgård, en ”pärla i Stockholms skärgård där man kan njuta av lantlig idyll, blänkande fjärd och kulinariska upplevelser på öns krog”.

Text och foto:
Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv