Boka boende på Kungsgården Långvind!

Enångersgalan
här för att stanna

Print Friendly, PDF & Email

Enångersgalan fyllde Enångers bygdegård med över 120 personer på lördagskvällen. Enångers idrottsklubb (EIK) arrangerade en gala för andra året, som kommit för att stanna.

Smokingklädda herrar blandade sig med festklädda damer på en gala, som lyfte idrottsprestationer och eldsjälar i Enånger men också blev en folkfest i socknen.

Det blev stort fokus på vad Enångers IK gör, från fotbollsläger för barn och duktiga ledare till anläggningar och prisutdelning.

En av de mer udda fåglarna i Enångers IK är slalombacken Fågelhällan, som föreningens ordförande Anders Björkman började med att hylla:

– Fågelhällan har motvind hela tiden: ingen snö på vintern, regn som får vägen att regna bort under sommaren och inbrott, men ordnar massor av aktiviteter.

Men mycket av talen handlade om att hylla idrottare och ledare. Långvind.com tappade snart räkningen på alla hyllningar och pris, som föreningen delade ut till förtjänta medlemmar. I fokus stod två helt andra pris, de två nya utmärkelserna Årets prestation och Årets eldsjäl.

Årets prestation gick till tyngdlyftaren Johan Henriksson, som fick ta emot diplom av föreningens ordförande.

– En stark kille som gjort bra pr för Enånger, var Anders Björkmans omdöme.

Anders Björkman hann dessförinnan förrätta dragning i hela fem lotterier – 50-50, Joker, Målkronan damer, Målkronan herrar och Sverigelotter – och dela ut pris till 18 ungdomsledare.

Vän av ordning undrar om det fanns plats för mat på denna gala. Så var fallet. Galadeltagarna avnjöt marinerad fläskfilé, potatisgratäng, sallad och kaffe-te med rikligt efterrättsbord.

Årets eldsjäl blev en allt-i-allo, Britt-Marie Wallin, som liksom andra pristagare fick tacksamma applåder från publiken, när Anders Björkman delade ut priser.

Enångers IK delade delvis ut dessa två priser i konkurrens med Enångers hembygdsförenings pris Årets enångrare, som föreningen delat ut sedan 1995.

Innan galan vid tiotiden gick över i musik och dans med delar av The Yankees, blev Mats Fridlund krönt till Kvällens kung. Kvällens drottning, med diadem på huvudet, blev hustrun Carina Fridlund. Sonen Anders Fridlund hade under kvällen blivit avtackad som Årets herrspelare och dottern Emma Fridlund fått Malte Åkerlunds vandringspris Årets damspelare.

Text och foto:
Jörgen Bengtson

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv