Boka boende på Kungsgården Långvind!

Totties och storband
i Kolhuset i Långvind

PrintFriendly and PDF

Café Bränneriet i Långvindsbruk, Enånger, har ingen arrendator i sommar. Det lägger inte hinder i vägen för två traditionella musikkvällar i Bränneriets annex Kolhuset (bilden): Totties & Friends 27 juli och Hudik Big Band 17 augusti.

Först ut är Totties & Friends, med Lars Tottie, Lillemor Tottie, Andreas Tottie, Lisa Lindal, Christer Andersson och Hans Grönlund. De uppträder i Kolhuset torsdagen den 27 juli klockan 18–22. Förutom andlig spis, blir det också lekamlig i form av smörgåstårta och dryck.

– Jag hinner inte träna upp min slumrande röstkunskap, säger 94-årige Carl Erik Tottie, äldre bro till Lars Tottie, men talar sedan om att försöka sjunga upp sig till nästa år.

Carl Erik Tottie berättar vidare att traktören Carl Jan Granqvist, som gästat Långvindsbruk och Kolhuset tre gånger, inte kommer i sommar, eftersom ”vi inte har någon restauratör” i Café Bränneriet.

Storjazzbandet Hudik Big Band kommer som vanligt till Kolhuset en torsdag i mitten av augusti, i år den 17 augusti, sannolikt med start klockan 20. Hudik Big Band har gästat Långvind cirka 15 gånger tidigare, så det är den mesta traditionen i Långvindsbruk sedan Långvindsdagen upphörde i år.

Med Hudik Big Band följer också mat. Det blir någon slags catering, lovar jazzälskare Carl Erik Tottie, som under många år underhöll jazzvänner med Totties Hotties i Sveriges Radio Gävleborg.

Text och foto:
Jörgen Bengtson

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv